Biyoloji Soruları kategorisinde tarafından

Bütün organik bileşiklerin yapısında karbon (C) atomu bulunur. Yeryüzünde karbon döngüsü CO2 ve CO gibi gazlar üzerinden gerçekleşir. Oksijenli solunum ve etil alkol fermantasyonu yapan canlılar atmosfere CO2 verirken su yosunları ve kara bitkileri besin üretmek için atmosferdeki CO2'i kullanır. Atmosferde %3 oranında CO2 bulunur. Kömür, doğal gaz, fosil yakıtların kullanımı, hücresel solunum, yanardağlar ve orman yangınları gibi etmenler atmosferin CO2 oranını artırır ve yeryüzünün ısınmasına neden olur. Bu duruma sera etkisi denir.

Sera etkisini azaltmayı amaçlayan öğrenci aşağıda verilen projelerden hangisini seçerse daha etkili bir yol izlemiş olur?

A) Dizel ve benzinli tüm araçları elektrikli araçlarla değiştirmek

B) Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak ve su ekosisteminin devamlılığını sağlamak

C) Fabrikalarda ve motorlu araçlarda gerekli filtrelerin kullanılmasını zorunlu kılmak

D) Elverişli olan tüm bölgeleri ağaçlandırmak

E) Kişisel araçların yerine toplu taşıma araçlarını kullanmak

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Bütün organik bileşiklerin yapısında karbon (C) atomu bulunur. Yeryüzünde karbon döngüsü CO2 ve CO gibi gazlar üzerinden gerçekleşir. Oksijenli solunum ve etil alkol fermantasyonu yapan canlılar atmosfere CO2 verirken su yosunları ve kara bitkileri besin üretmek için atmosferdeki CO2'i kullanır. Atmosferde %3 oranında CO2 bulunur. Kömür, doğal gaz, fosil yakıtların kullanımı, hücresel solunum, yanardağlar ve orman yangınları gibi etmenler atmosferin CO2 oranını artırır ve yeryüzünün ısınmasına neden olur. Bu duruma sera etkisi denir.

Sera etkisini azaltmayı amaçlayan öğrenci aşağıda verilen projelerden hangisini seçerse daha etkili bir yol izlemiş olur?

Sera etkisini azaltmayı amaçlayan öğrenci aşağıda verilen projelerden yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak ve su ekosisteminin devamlılığını sağlamayı seçerse daha etkili bir yol izlemiş olur. Doğru cevabımız B şıkkı "Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak ve su ekosisteminin devamlılığını sağlamak" seçeneği olacaktır.

Bulabilirim.com Biyoloji Dersi Destek Ekibi


Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...