Coğrafya Soruları kategorisinde tarafından
Türkiye hangi paralel ve meridyenler arasında yer almaktadır? Türkiye hangi paralel ve meridyenler arasında yer alır konusunu detaylı açıklarsanız çok mutlu olurum.

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Türkiye dünya üzerinde hangi paralel ve meridyenler arasında yer almaktadır?

Türkiye hangi meridyen paraleller arasındadır, Türkiye hangi enlem ve paraleller arasındadır en çok sorular sorulardan biridir. Aşağıda size Türkiye hangi paraleller arasında yer alır konusunu açıklamaya çalıştık.

image

Türkiye enlem boylam değerleri: Türkiye, 36 derece ve 42 derece Kuzey paralelleri (enlemleri) ile 26 derece ve 45 derece Doğu meridyenleri (boylamları) arasında yer almaktadır. Daha detaylı anlatmak gerekirse Türkiye Ekvator çizgisinin kuzey tarafında, Greenwich’in ise doğu tarafında bulunan bir ülkedir. Doğu meridyeni ile Batı meridyeni arasındaki mesafe yaklaşık olarak 85 ile 86 km arasındadır. Doğu meridyeni ile batı meridyeni arasındaki zaman farkı ise 76 dakikadır. İzmir, Ankara ve İstanbul'un matematik konumları hakkında detaylı bilgi için https://www.bulabilirim.com/1029/3-buyuk-sehrin-matematik-konumu-nedir linkini inceleyebilirsiniz.


İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
25, Nisan, 2021 Fizik Soruları kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...