Evdeki Sorunlara Pratik Çözümler kategorisinde tarafından
Ocaktaki alevin rengi neye göre değişmektedir? Ocağın ateşi turuncu yanıyor, bazen de kırmızı. Ocak niye kırmızı yanar? Bir de ocaktaki ateş kaç derecedir?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Alev sıcaklığı kaç derecedir?

Alev kaç derecedir: Öncelikle alevin sıcaklığı yanan madde ile bağlantılıdır. Doğal gaz ile çalışan bir ocağın alevi ortalama 1860 derece sıcaklığındadır.

image

Ocaktaki alevin renk değişikliği gazın kalitesi, ekipmanların temizliği, hava miktarı gibi bir çok faktörden kaynaklanmaktadır. 

Ocaktaki ateş neden mavidir?

Ocağınızdaki ateşin mavi renk olması her şeyin sorunsuz olduğu anlamına gelmektedir. Yani gazınız kaliteli, ocağın yeterli derecede temiz, hava gaz uyumu uygun miktardadır. Mavi renk gazın tamamen yandığını ve maksimum performans sergilediğini göstermektedir.

Ocakta alevi neden turuncu olur, ocak alevi neden sarı olur?

Ocağınızdaki alev sarı veya turuncu olabilir. Bildiğiniz gibi sarı ve kırmızı renkleri karıştırdığınız zaman zaten turuncuyu elde etmektesiniz. Turuncu renk olmasının temel nedeni aslında budur. Bu bir sorun mudur? Evet sorundur. Ocağınızın hava temasının azaldığını gösterir. Muhtemelen ocağınızda gaz çıkan delikler tıkanmıştır. Parçaları çıkartarak tek tek temizlerseniz gaz gerekli olan hava miktarı ile karışacak, aleviniz eskisi gibi mavi renk olacaktır.

Ocaktaki ateş neden kırmızı olur?

Asında ocak alevinde en dikkat edilmesi gereken renk kırmızı alev rengidir. Ocağınızdaki alevin rengi kırmızıya dönmeye başladıysa bu zehirli maddenin artış gösterdiğinin belirtisidir. Bu durum oldukça tehlikelidir, çünkü bulantı, baş ağrısı, baş dönmesi ve diğer zehirlenme belirtilerini göstermenize yol açabilir.

Karbon monoksit gazını kokusuz ve renksiz olması nedeni fark etmeniz mümkün değildir. Alevin kırmızı rengi bunu anlamanızın tek yoludur.

Bulabilirim.com Destek Ekibi


İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
26, Kasım, 2021 Kimya Soruları kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
19, Temmuz, 2021 Evdeki Sorunlara Pratik Çözümler kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
30, Nisan, 2022 Gastronomi ve Mutfak Sanatları kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...