Fizik Soruları kategorisinde tarafından
Buğdaydan un elde edilmesi kimyasal mıdır yani buğdaydan un elde edilmesi kimyasal tepkimemidir yoksa buğdaydan un elde etme fiziksel midir? Buğdayın un olması fiziksel mi kimyasal mı açıklarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Buğdaydan un eldesi fiziksel mi kimyasal mı? Buğdayın un haline gelmesi fiziksel mi kimyasal mı?

Bu konumuzda sizlere buğdaydan un yapılması fiziksel mi kimyasal mı açıklamaya çalışacağız. Kimyasal bir değişim meydana geldiğinde ortaya değişime uğrayan maddeden farklı yeni bir madde ya da maddeler ortaya çıkması gerekir. Sorulan soruda buğdaydan un elde ettiğimizde değişimin kimyasal sayılabilmesi için ortaya yeni bir madde çıkması ve kimyasal reaksiyonun meydana gelmesi gerekirdi.

image

Ancak buğdaydan un elde ettiğimizde aslında buğdayın küçük parçalara ayrılmış hali olan unu elde etmiş oluruz. Buğdayı öğüterek un yapmış olmamız yani buğdayın sadece şekil değiştirerek un olması kimyasal değişime bir örnek değildir. Bu olayın kimyasal değişim sayılabilmesi için unun kimliğinin de değişmesi gerekirdi. Dolayısı ile buğdaydan un elde etmek olması kimyasal bir değişim değil, fiziksel bir değişimdir. Umuyoruz buğdaydan un elde edilmesi fiziksel mi kimyasal mı, buğdayın un haline getirilmesi fiziksel mi kimyasal mı sorunuza detaylı bir şekilde yanıt verebilmişizdir.

Bulabilirim.com Fizik Dersi Destek Ekibi


İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
14, Aralık, 2021 Fizik Soruları kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
25, Kasım, 2021 Fizik Soruları kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...