Genel Sorularınız kategorisinde tarafından
Her ay para biriktirmek istiyorum. Uzun bir süre bu paraya dokunmayacağım. Parayı evde tutmakta istemiyorum. Para biriktirmek için hangi bankayı önerirsiniz? Her ay nasıl para biriktirilir?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

Her ay nasıl para biriktirebilirim?

Banka önerisinden ziyade sistem önerisi yapmak istiyorum. Ben sistemi anlatayım siz bankayı kendiniz seçebilirsiniz.

Her ay para biriktirmek için en uygun yöntem bireysel emeklilik sistemidir. Genellikle sistemi kötüleyenlerle karşılaşabilirsiniz. Yazının devamında bu kötüleme cümlelerinin ve cevaplarımı iletiyor olacağım. Söylediklerimi dikkate alırsanız olacak tek şey daha sonra Bulabilirim.com a tekrar girerek bana teşekkür etmek olacaktır. Konuyu elimden geldiğince sade bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta bireysel emeklilik sistemine yatıracağınız paraya en az 6 yıl dokunmamanız gerekmektedir. Diğer önemli konu ise seçeceğiniz bireysel emeklilik şirketinin fonlarında kesinlikle % 100 altın içeren fon bulunsun. yatırdığınız parayı da altına endeksleyin. İşte bu sayede her ay köşeye altın atıyorsunuz bir de üzerine devlet katkısı alıyorsunuz.

Bu sisteme gireceğime her köşeye bir çeyrek altın alır, atarım.

O zaman bu yaşınıza kadar en az bi 10 kilo altın biriktirmiş olmanız gerekirdi. Altınlar nerede? Biriktiremediniz dimi? İşte bireysel emeklilik sistemi de bunun için var. Bu sistem sayesinde her ay köşeye düzenli para atabileceksiniz.

Ben bireysel emeklilik sistemine girdim 1 yılın sonunda çok az para aldım.

En başta belirttim en az 6 yıl kalmanız gerekiyor. Hadi onu geçtim adı üstünde sizce bireysel emeklilik sistemi 1 yıllık bir sürede girip çıkmak için uygun olabilir mi?


İlgili sorular

1 cevap
5, Mayıs, 2021 Genel Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
7, Haziran, 2021 Genel Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
7, Haziran, 2021 Genel Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...