Gastronomi ve Mutfak Sanatları kategorisinde tarafından
En güzel fıstık ezmesi hangisi? En iyi fıstık ezmesi markaları hangileridir?

1 cevap

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

En güzel fıstık ezmesi hangisi? En iyi fıstık ezmesi markaları hangileridir?

Piyasada satılan hemen hemen bütün fıstık ezmelerini deneme fırsatım oldu. En başta fıstık ezmesi hangi fıstıktan yapılır sorusunu yanıtlamak istiyorum. Fıstık ezmesi tuzsuz fıstıktan yapılmaktadır. Fıstık ezmesi konusunda en çok sorulan sorulardan biri hangi fıstık ezmesi kilo aldırır sorusuydu. İçerisinde katkı maddesi olan fıstık ezmeleri her zaman daha fazla kile aldırır. Ancak % 100 fıstık olan ürünlerin hepsi aynı kalori değerindedir. Kilo almak istemiyorsanız içerisinde katkı olan tüm ürünlerden ve dolayısı ile katkı maddeli fıstık ezmelerinden uzak durun. Diyette hangi fıstık ezmesi yenir diye soracak olursanız diyette fıstık ezmesi mi yenir :) Yenirse bu yaptığımızın ismi nasıl diyet olur :) Konumuza dönecek olursak hangi fıstık ezmesi daha iyi, hangi fıstık ezmesi alınmalı?

image

Hemen hemen ilk çıkanlardan biri olan calve parçacıklı yer fıstığı ezmesinin tadına bakmışsınızdır sanıyorum. İlkler arasında en güzel buydu aslında. Ancak daha sonra o kadar güzelleri çıktı ki adını bir anda unutmamı geçtim tekrar tattığımda hiç beğenmedim :)

Bu arada calve parçacıklı yer fıstığı ezmesi içindekileri incelediğimizde % 81 Yerfıstığı, bitkisel yağlar (soya, kanola, yerfıstığı), tam hidrojenize palm yağı, dekstroz ve tuz olduğunu görebilirsiniz. Hangi fıstık ezmesi sağlıklı diye soracak olursanız kesinlikle bu değil. Diğer incelediğim ürünlerin hepsi % 100 fıstık ezmesi olması nedeni ile sağlıklı ürünlerdir. Yani hem daha lezzetli ve daha sağlıklıları varken bu markayı en başta eliyoruz.

image

İkinci denediğim marka ise tuğba kuruyemiş fıstık ezmesi. Tuğba kuruyemiş fıstık ezmesi yorum yapmam gerekirse calve parçacıklı yer fıstığı ezmesi mi daha lezzetsiz bu mu karar veremedim :) Ancak en azından Tuğba kuruyemiş fıstık ezmesinin içeriğinin doğal olması nedeni ile ikisi arasından sanıyorum Tuğba markasını seçerdim.

image

Üçüncü demediğim marka FitNut oldu. Tuğba kuruyemiş fıstık ezmesi ne yorum yaptıysam aynısı bunun içinde geçerli. Fıstık ezmesi dediğin o kadar güzel olacak ki kaşık kaşık ekmeğe bile sürmeden yiyebileceksin. Fitnut %100 Fıstık Ezmesi ürününü de eliyorum.

image

Dördüncü ve beşinci ürünler hakkında ortak yorum yapmam daha doğru olacaktır. Wefood ve Nut Master fıstık ezmeleri. Bu iki ürün arasında da hangisi daha güzel diye arada kaldım. Kendim dışında bir çok insana denettirdim görüşler hep % 50, % 50 oluyor. Şahsım adına wefood fıstık esmesini daha çok beğendim. Bu benim bol ve büyük parçacıklı fıstık ezmesi seviyor olmamdan da kaynaklanabilir. Kısacası en güzel fıstık ezmesi hangisi sorunuzun yanıtı damak zevkinize göre muhtemelen bu iki markadan biridir.

Not: Mutlaka Performans fıstık ezmesi yorumları başlıklı konumuza göz atın. Performans fıstık ezmesi incelememiz sonucunda açık ara 1. sıraya yerleşmiştir.

image


İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
1, Temmuz, 2021 Gastronomi ve Mutfak Sanatları kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
16, Şubat, 2022 Gastronomi ve Mutfak Sanatları kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
31, Ekim, 2021 Gastronomi ve Mutfak Sanatları kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
27, Haziran, 2021 Gastronomi ve Mutfak Sanatları kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...