Hamilelik, Anne, Bebek Sağlığı Sorularınız kategorisinde tarafından

Sağlık bakanlığının ücretsiz dağıtmış olduğu Vegaferon kan damlasını aranızda kullanan var mıdır? Sizden ricam aşağıda sormuş olduğum sorulara yanıt vermeniz.

Vegaferon kan damlası bebeklerde nasıl kullanılır? Vegaferon kan damlası kaç damla verilir?

Vegaferon kan damlası bebeklerde yan etkileri? Vegaferon kan damlası zararlı mı? Zararlı ise neden zararlı ve zararları nelerdir?

image

2 Cevaplar

0 oy
tarafından

Vegaferon kan damlası gerek içeriği, gerekse çocukta yaptığı etkiler sebebi ile biz hiç kullanmadık. Yanlış bilmiyorsam içerisinde paraben dahi mevcut. Biz ıslak mendili dahi  seçerken paraben, parfüm olmasın diyoruz bir de elimizle çocuğa paraben içirmeye kalkıyoruz. Her şeyi geçtim çocuğa gereksiz yere demir takviyesi yapmak dişlerini siyahlaştırmakta, zararlı olmaktadır. Çocukların dişlerinde oluşan siyah lekelerin çoğunlukla nedeni de budur. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi demirin de fazlası zararlıdır. Bu yüzden bebeklerimize gerçekten ihtiyacı var ise aşağıda önerilen takviyeleri kullanın.

Bestiron Damla

Fermix

Floradix

Myiron

Nutrigen Ferromixin

Ocean Microfer

TreeliFE

Venatura Kids


image




0 oy
tarafından

Bir diğer konuda bebeğinize, çocuğunuza ilaç vermeden önce hatta kendiniz ilaç kullanmadan önce mutlaka prospektüste yazan yan etkilere bir göz atın. Mesela piyasada çok kullanılan monovit d3 kan damlasının prospektüsünü aynen aktarıyorum. Sizce bu ilacın daha çok yararı mı olur zararı mı? Bu yüzden ilaçlar gerçekten ama gerçekten gerekiyorsa kullanılmalıdır.

4. Olası yan etkiler nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi MONOViT D3’ün içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Geniş kapsamlı klinik çalışmalar yapılmamış olması nedeniyle istenmeyen etkilerin görülme sıklığı bilinmemektedir.

MONOViT D3’ün normal dozlar ve sürelerde yan etki olasılığı azdır. D3 vitamininin yüksek dozlarda verilmesi ve tedavi süresinin kontrolsüz bir şekilde uzatılması sonucu aşağıdaki yan etkiler gelişebilir :

Metabolizma ve beslenme bozuklukları :

idrarla atılan kalsiyum miktarında artış, kanda kalsiyum miktarının normalden yüksek bulunması (hiperkalsemi), ve kanda arta kalan (rezidüel) azot miktarının yükselmesi (Bunlar kan ve idrar testleri ile tespit edilir).

Mide ve barsak bozuklukları :

Kabızlık, mide gazı, bulantı, karın bölgesinde ağrı, ishal

Deri ve deri altı doku bozuklukları :

Kaşıntı, döküntü, ciltte beyaz veya kırmızımsı kabartılar (ürtiker) gibi aşırı duyarlılık belirtileri

Böbrek ve idrar yolları bozuklukları :

Aşırı miktarda idrar yapma (poliüri), aşırı susama (polidipsi), idrar yapamamak (anüri)

Genel bozukluklar ve uygulama yeri durumları :

Ateş

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz. 


Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...