Diğer Sağlık Sorularınız kategorisinde tarafından
calpol ve dolven dönüşümlü nasıl kullanılır? dolven ve calpol arasındaki fark nedir? Dolven ve calpol kaç saat arayla verilir?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

Calpol ve Dolven birlikte verilir mi? Calpol ve Dolven dönüşümlü nasıl kullanılır?

Dolven ve calpol kaç saat arayla verilir?

Dolven 5 ml’lik ölçekte 100 mg ibuprofen içermektedir.

Calpol ise  5 ml’lik ölçekte 120 mg parasetamol içermektedir.

Yani Dolven'in etken maddesi ibuprofen iken Calpol'ün etken maddesi parasetamoldür. Daha önce sitede Parasetamol ve ibuprofen arasındaki fark parasetamol ibuprofen farkı başlıklı konuda cevaplanmıştı. Dolayısı ile Calpol ve dolven arasındaki fark için bu konuya göz atabilirsiniz. Kısaca dolven calpol aynı mı diye soracak olursanız etken maddelerinden görebileceğiniz gibi kesinlikle aynı ilaç değildir.

image

image

Dolven calpol kaç saatte bir? Dolven calpol aynı anda kullanımı? (Dolven ve calpol aynı anda verilir mi)

Calpol ve dolven dönüşümlü kullanımı için mutlaka doktorunuza danışın. Çünkü calpol 4 saat veya daha uzun aralıklarda bir alınırken dolven ise 8 saatte bir alınmaktadır. (dolven ve calpol kaç saat arayla verilir) Mantık olarak dolvenden sonra 8 saat calpolden sonra da 4 saat bırakmanız gerekiyor ancak bildiğiniz gibi sağlık mantık ile yönetilmiyor. Bir diğer önemli konuda 6 aydan küçük bebeklere dolven verilmesi tavsiye edilmemektedir. Son olarak hasta alt tarafı grip olmuştur corona değildir diye düşünmeyin. Hasta hakkında her seçeneği değerlendirmeniz gerekir. Ateş var ise mutlaka aile hekimine danışın. Konu hakkına en çok sorulan sorulardan biri de Dolven ne kadar sürede etki eder, dolven etki süresi nedir sorularıdır. Dolven'in etki süresi parasetamole göre biraz daha kısadır. Dolven 30 ile 45 dakika arasında etki etmeye başlamaktadır. Etken maddesi parasetamol olan calpol kaç saatte ateşi düşürür diye soracak olursanız 30 ile 60 dakika arasında etki etmektedir.


İlgili sorular

1 cevap
4, Temmuz, 2021 Diğer Sağlık Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
2, Haziran, 2021 Diğer Sağlık Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...