Tarih Soruları kategorisinde tarafından

Bozkır kültürü ve konargöçer yaşam tarzında aşağıdakilerden hangisi gelişmemiştir?

A) Et ve süt ürünleri üreticiliği

B) Şehir ve kale mimarisi

C) Çadır yapımı ve dokumacılık

D) Bağımsız yaşama düşüncesi

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Bozkır kültürü ve konar göçer yaşam tarzında hangisi gelişmemiştir?

Et ve süt ürünleri üreticiliği, çadır yapımı ve dokumacılık, bağımsız yaşama düşüncesi bozkır kültürü ve konargöçer yaşam tarzında gelişme gösterirken şehir ve kale mimarisi bozkır kültürü ve konargöçer yaşam tarzında gelişmemiştir. Doğru cevabımız B şıkkı "Şehir ve kale mimarisi" seçeneği olacaktır. Ayrıca genel olarak ifade etmemiz gerekirse bozkır kültürü ve konar göçer yaşam tarzında yerleşik hayata geçilmemesi nedeni ile tarım ve mimari alanlarında gelişme sağlanamamıştır. Tarım ve mimari alanlarında gelişme sağlanabilmesi için yerleşik yaşam tarzına geçilmesi gerekmektedir.

Bozkır kültürü ve konar göçer yaşam tarzında aşağıdakilerden hangisi gelişmiştir? Bozkır kültürü ve konar göçer yaşam tarzında hangisi gelişmiştir?

Sorumuz karşımıza "Bozkır kültürü ve konar göçer yaşam tarzında aşağıdakilerden hangisi gelişmiştir" şeklinde gelmiş olsaydı bu seferde cevabımız bozkır kültürü ve konar göçer yaşam tarzında yaşam şeklinin doğası gereği hayvancılık ve avcılık gibi alanlarda gelişme sağlanmıştır olarak değişecekti.


Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...