Matematik Soruları kategorisinde tarafından
üç basamaklı ve rakamları birbirinden farklı en büyük çift doğal sayı ile üç basamaklı en küçük tek doğal sayının farkı kaçtır?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

3 basamaklı ve rakamları birbirinden farklı en büyük çift doğal sayı ile 3 basamaklı en küçük tek doğal sayının farkı kaçtır?

Üç basamaklı en büyük çift doğal sayı (3 basamaklı en büyük çift doğal sayı) 999 sayısıdır. Soruda ikinci kriter olarak üç basamaklı ve rakamları birbirinden farklı en büyük doğal sayı istenilmiştir. 3 basamaklı ve rakamları birbirinden farklı en büyük doğal sayı 987 sayısıdır. Son olarak kriterimiz ise sayımızın çift olması yani üç basamaklı rakamları birbirinden farklı en büyük çift doğal sayı istenilmiştir.

üç basamaklı ve rakamları birbirinden farklı en büyük çift doğal sayı 986 sayısıdır.

İkinci sayımıza geçtiğimizde üç basamaklı en küçük doğal sayı (3 basamaklı en küçük doğal sayı) 100 sayısıdır. Ancak bizden üç basamaklı en küçük tek doğal sayı istenilmektedir. Bu durumda da 3 basamaklı en küçük tek doğal sayı 101 sayısıdır.

Her iki sayının farkı istenildiğine göre tek yapmamız gereken 986 sayısından 101 sayısını çıkartmaktır.

986 - 101 = 885 bulunur. Dolayısı ile üç basamaklı ve rakamları birbirinden farklı en büyük çift doğal sayı ile üç basamaklı en küçük tek doğal sayının farkı 885 sayısıdır. 


Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...