Biyoloji Soruları kategorisinde tarafından
Adaptasyon ve modifikasyon farkı?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Adaptasyon Nedir?

Adaptasyon nedir kısaca anlatmamız gerekirse uyum diğer ismi ile adaptasyon, doğal seçilimde (doğal seleksiyon) başarılı olan, ona sahip olan organizmayı evrimsel anlamda daha uyumlu kılan özelliktir.

Modifikasyon Nedir?

Modifikasyon nedir kısaca anlatmamız gerekirse canlılarda çevrenin etkisi ile ortaya çıkan ve kalıtsal olmayan özellikler olarak tanımlanmaktadır. Besin, sıcaklık ve ısı gibi çevresel faktörler bazı genlerin işleyişini değiştirebilmektedir. Bu süreçte çevre koşulları eski haline döndüğünde canlılarda eski hallerine dönmektedirler.

Adaptasyon ve modifikasyon farkı?

Yukarıda vermiş olduğumuz tanımlar çerçevesinde adaptasyonun kalıtsal yani nesilden nesile aktarıldığını görürken, modifikasyonun ise kalıtsal olmadığını yani nesilden nesile aktarılamadığını görmekteyiz. 

image

Bukalemunun renk değiştirmesi adaptasyon mu modifikasyon mu?

Bukalemunların renk değiştirme yetenekleri DNA'larından kodludur. Bukalemunların renk değiştirme yetenekleri yaşamış oldukları ortama uyum sağlamalarını kolaylaştırmıştır. Bu özellik bukalemunlarda nesilden nesile aktarılabilmektedir. Yukarıda paylaşmış olduğumuz adaptasyon tanımı çerçevesinde de bukalemunun renk değiştirme yeteneğine sahip olması bir adaptasyondur.


İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
1 cevap
7, Ekim, 2021 Akıllı Robot Süpürgeler kategorisinde onuraykac tarafından soruldu
1 cevap
17, Temmuz, 2021 Gastronomi ve Mutfak Sanatları kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...