Genel Sorularınız kategorisinde tarafından
benzinin donma noktası kaçtır? benzin mi donar mazot mu? petrolün donma noktası kaçtır?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Petrol donar mı, benzin donar mı?

Benzin donma derecesi kaçtır sorusu en çok merak edilen konuların başında gelmektedir. Soruyu cevaplayabilmek için öncelikle petrolün tanımına bakmamız gerekmektedir. Yer yağı veya Neft, hidrokarbonlardan oluşan, koyu rengi ve suya göre daha yoğun kıvamı olan, arıtılmamış halde bulunan, kendisine özgü bir kokuya sahip, yer altından çıkarılan doğal yanıcı özelliğe sahip mineral yağına petrol denir.

Halk arasında petrol sadece dizel, gazyağı ve motorin gibi belirli bir yakıt olarak bilinmesine karşın, petrol aslında doğal halde bulunan ve yeraltından çıkarılmış işlenmemiş ham petrol anlamı taşımaktadır.

image

Yukarıda belirttiğimiz gibi petrol, hidrokarbonların karışmasından meydana gelmekte olup, her zaman aynı kimyevî bileşimde bulunmamaktadır.  Doğal akaryakıt özelliğine sahip ham petrol, çıkarıldığı yere göre kimyasal özellikler taşımaktadır. Bu yüzden de benzin donma derecesi nedir, benzin donma noktası nedir gibi soruların net bir cevabı olmamakla birlikte; petrolün -72 dereceden sonra donacağı tahmin edilmektedir.

Benzin donarsa ne olur?

Benzin yukarıda anlattığımız nedenlerden dolayı insan yaşamının olduğu bir noktada donmayacaktır. Ancak donduğunu farz edersek yapılacak tek şey kendi kendine çözülmesini beklemek olabilir.


İlgili sorular

1 cevap
23, Kasım, 2020 Teknoloji ve Yaşam kategorisinde Kafam Karıştı tarafından soruldu
1 cevap
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...