Tarih Soruları kategorisinde tarafından
Birinci dünya savaşında kaç insan öldü, birinci dünya savaşında kaç Türk öldü yani birinci dünya savaşında kaç Osmanlı askeri öldü? Son olarak birinci dünya savaşı ülkelerin kayıpları da paylaşabilir misiniz?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

1. Dünya savaşında kaç kişi ölmüştür? 1. dünya savaşında kaç Osmanlı askeri öldü?

Birinci Dünya Savaşı'nda yaklaşık 19 milyona yakın insan ölmüştür. Ölümlerin 7 milyonunu sivil halk oluştururken, geri kalan 12 milyon kaybın askeri personel olduğu hesaplanmaktadır. 

Birinci Dünya Savaşında kaç kişi öldü sorusuna tarihçiler farklı cevaplar vermektedir. Özellikle sivil ölümlerin hesaplanmasında karşılaşılan zorluklar yapılan tahminlerin farklılaşmasına sebep olmaktadır.

image

1. Dünya Savaşında ülkelerin kayıpları:

Rusya: 1 milyon 800 bin askeri personel, 1milyon 200 bin ise sivil kayıp olmak üzere toplam 3 milyon insan yaşamını yitirmiştir.

Osmanlı Devleti: 500 bin askeri personel, 2 milyon 500 bin ise sivil kayıp olmak üzere toplam 3 milyon insan yaşamını yitirmiştir.

Almanya: 1 milyon 700 bin askeri personel, 800 bin ise sivil kayıp olmak üzere toplam 2.5 milyon insan yaşamını yitirmiştir.

Avusturya-Macaristan: 1 milyon 200 bin askeri personel, 700 bin ise sivil kayıp olmak üzere toplam 1.9 milyon insan yaşamını yitirmiştir.

Fransa: 1 milyon 350 bin askeri personel, 350 bin ise sivil kayıp olmak üzere toplam 1.7 milyon insan yaşamını yitirmiştir.

İtalya: 1,1 milyon insan yaşamını yitirmiştir.

İngiltere (Sömürge toprakları dahil): 1,1 milyon insan yaşamını yitirmiştir.

Sırbistan: 1 milyon insan yaşamını yitirmiştir.

Romanya: 600 bin insan yaşamını yitirmiştir.

Bulgaristan: 180 bin insan yaşamını yitirmiştir.

Yunanistan: 160 bin insan yaşamını yitirmiştir.

Belçika: 140 bin insan yaşamını yitirmiştir.

Amerika Birleşik Devletleri: Savaşın bitmesine sadece bir yıl kala İtilaf Devletleri’nin yanında yer alarak savaşa dahil olan ABD, bir yıl içerisinde 116 bin askerini kaybetmiştir.

Portekiz: 90 bin insan yaşamını yitirmiştir.

Afrika’da ise gerek çatışmalar gerekse açlık ve hastalık nedeni ile ölen sivil sayısı yaklaşık olarak 600 bin civarındadır.


İlgili sorular

Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...