Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Soruları kategorisinde tarafından

Aşağıdaki ayetlerin hangisi doğru bilginin önemi ile ilgili değildir?

A) “Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsi ondan sorumludur.” (İsrâ suresi, 36. ayet)

B) “Sizler hiçbir şey bilmez bir durumdayken Allah sizi analarınızın karnından dışarı çıkardı; şükredesiniz diye size kulaklar, gözler, kalpler verdi.” (Nahl suresi, 78. ayet)

C) “Ey müminler! Size bir fâsık haber getirirse bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için onun doğruluğunu araştırın.” (Hucurât suresi, 6. ayet)

D) “Onların çoğu sadece zanna uyuyor. Oysa zan hiçbir şekilde gerçek ve kesin bilginin yerini tutamaz...” (Yûnus suresi, 36. ayet)

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap
A, C ve D seçeneklerini incelediğimizde seçeneklerin doğru bilginin önemi ile ilgili olduğunu görebilmekteyiz. Ancak B seçeneğinde bulunan “Sizler hiçbir şey bilmez bir durumdayken Allah sizi analarınızın karnından dışarı çıkardı; şükredesiniz diye size kulaklar, gözler, kalpler verdi.” (Nahl suresi, 78. ayet)" ayetini incelediğimizde doğru bilginin önemi ile ilgili olmadığını görmekteyiz. Doğru seçeneğimiz B şıkkı "“Sizler hiçbir şey bilmez bir durumdayken Allah sizi analarınızın karnından dışarı çıkardı; şükredesiniz diye size kulaklar, gözler, kalpler verdi.” (Nahl suresi, 78. ayet)" olacaktır.

Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...