Genel Sorularınız kategorisinde tarafından
Alkolik babanın güzel kızının hikayesini paylaşabilir misiniz?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

Alkolik babanın güzel kızının hikayesi

Psikanalizde (Psikanaliz: Bir psikoterapi tekniğidir. Hastaların zihinsel süreçlerinin bilinçdışı unsurları arasında bulunan bağlantıları ortaya çıkarmaya çalışmaktadır.) incelene yaşamı boyunca mutlu olamayan güzel bir kadının gerçek hikayesidir.

Çok güzel bir kızın alkolik bir babası vardır. Baba eve her geldiğinde sarhoştur ve eşi ile tartışmaktadır. Bu bitmek bilmeyen kavgalara her gün küçük kız şahit olmaktadır. Çoğu zaman onları sakinleştirmeye çalışsa da bir türlü babasını durdurmayı başaramaz.

Babanın alkol sorunu nedeniyle bu zamana kadar sağlıklı bir baba-kız ilişkisi de gelişmemiştir. Küçük kızın babasının ilgisine v sevgisine çok ihtiyacı olmasına karşın bu ilgi ve sevgiyi hiçbir zaman elde edemez.

Günler bu sorunlar içerisinde gelip geçer. Kız büyüdüğünde annesini babasından boşanmaya ikna etmek ister ancak anne hiç bağımsız yaşamadığı için bir türlü ikna olmaz.

Kız üniversiteyi bitirince evden ayrılarak evlenir. Ancak çok geçmeden boşanır. Daha sonra başka bir evlilik yapsa da o da boşanmayla sonlanır. Hiçbir ilişkisi uzun sürmemekte hep ayrılıkla sonuçlanmaktadır.

Evlendiği erkeklerle aslında her şey çok güzel başlmasına karşın erkeklerin içki sorunu olduğunu anladığı anda sorunlar baş gösterir ve ilişkileri son bulur. Artık o güzel, çekici ama yaşlanmakta olan bir kadındır.

Çekici, güzel ancak yaşlanmakta olan kadın kendisine sorar:

Neden, neden! neden?

Neden tanıdığım tüm erkekler alkolik!

Aslında olayın çözümü anladığınız gibidir. Alkolik erkekler onu bulmuyor aksine o alkolik erkekleri buluyordur. Her boşandığı erkek, her terk ettiği erkek aslında kendi babasıdır. Annesinin yapamadığını kendisi yapmaktadır.


İlgili sorular

1 cevap
14, Ekim, 2022 Genel Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
21, Eylül, 2022 Genel Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
9, Mayıs, 2021 Genel Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
13, Haziran, 2021 Genel Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...