Türkçe Soruları kategorisinde tarafından

Anı; yaşanmış olayların, üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra anlatıldığı yazı türüdür.

Buna göre aşağıdakilerden hangisi anıya örnek olamaz?

A) Sonunda bayram geldi. Bu bayram benim için diğerlerinden güzel geçeceğe benziyor. Birazdan en güzel elbiselerimi giyip dışarı çıkacağım. Arkadaşımla buluşup komşularımızı ziyaret edeceğiz. Sonra da ver elini lunapark... 

B) Benim yaşımda olanlar iyi bilir. Eskiden, kara lastik denen ayakkabılar vardı. Bu ayakkabıların bir iki numara büyüğünü alırdı babam bana. Böylece ayakkabıyı en az iki üç yıl giyerdim. Arkadaşlarımla birbirimizin ayakkabısını giydiğimiz de çok olmuştur.

C) Okula başladığım ilk günü daha dünmüş gibi hatırlıyorum. O gün bende beliren en baskın duygu sevinçti. Çünkü babamın her gün dikkatle okuduğu gazetedeki yazıları okuyabilecek, harçlıklarımı sayabilecektim artık. 

D) Yağışlı bir gündü. Yağmurda ıslanmış küçücük bir kedi yavrusu bulmuştuk sokakta. Acıdığımız için eve getirmiştik. Kedi, o denli küçüktü ki adını Damla koyduk. Damla, büyüdü, büyüdü; damla olmaktan çıktı, bir göl oldu. Ona ne süt yetiştirebildik ne de mama...

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap
Anı; yaşanmış olayların, üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra anlatıldığı yazı türüdür.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi anıya örnek olamaz?

B, C ve D seçenekte geçmişte yaşanılanlar anlatılırken A şıkkında gelecekte yaşanılanlar anlatılmaktadır. Dolayısı ile gelecekte yaşanması beklenilenler anı özelliği taşımamaktadır. Doğru cevabımız A şıkkı "Sonunda bayram geldi. Bu bayram benim için diğerlerinden güzel geçeceğe benziyor. Birazdan en güzel elbiselerimi giyip dışarı çıkacağım. Arkadaşımla buluşup komşularımızı ziyaret edeceğiz. Sonra da ver elini lunapark..." seçeneği olacaktır.

Bulabilirim.com Türkçe Dersi Destek Ekibi

Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...