Matematik Soruları kategorisinde tarafından
150 kilometre hızla 6 saat, 100 kilometre hızla 5 saat giden bir otomobil toplam kaç metre yol gitmiştir?

1 cevap

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

150 kilometre hızla 6 saat, 100 kilometre hızla 5 saat giden bir otomobil toplam kaç metre yol gitmiştir?

150 kilometre hız ile 6 saat gitmiş ise

150 x 6 = 900 kilometre yol gitmiştir.

100 kilometre hız ile 5 saat gitmiş ise

100 x 5 = 500 kilometre yol gitmiştir.

Soruda bizden toplam gidilen yol istenildiğine göre her ikisini toplamamız gerekir.

900 + 500 = 1400 kilometre bulunur. Ancak soruda cevap bizden metre olarak istenilmektedir. Bu durumda

1400 kilometre = 1.400.000 metre olur.

Dolayısı ile 150 kilometre hızla 6 saat, 100 kilometre hızla 5 saat giden bir otomobil toplam 1.400.000 metre yol gitmiştir.

Bulabilirim.com Matematik Dersi Destek Ekibi


İlgili sorular

Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,573 soru

16,751 cevap



...