Teknoloji ve Yaşam kategorisinde tarafından
bilgisayar ekran dokunmatiği çalışmıyor (pc ekran dokunmatiği çalışmıyor) bu görüntü biriminde kalem girdisi veya dokunarak giriş yok yazıyor. İşletim Sistemim windows 10. Sorun windows update yaptıktan sonra ortaya çıktı.

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

bilgisayar ekran dokunmatiği çalışmıyor (pc ekran dokunmatiği çalışmıyor)

Öncelikle windows tuşuna basarak sistem yazarak enter tuşuna basınız

image

Bilgisayarınızın ekranı dokunmatiği destekliyor olmasına rağmen yukarıda bulunan "bu görüntü biriminde kalem girdisi veya dokunarak giriş yok" uyarısını alıyorsanız sorun firmware sürümünüzde.

Sorundan emin olmak için son olarak yine windows tuşuna basalım ve aygıt yöneticisini bularak tıklayalım. Burada  insan arabirim cihazlarında HID ile başlayan satır var mı bakalım. Burada HID var ise direkt saü tuş sürüvüyü güncelle diyerek sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin. Sorun hala devam ediyorsa artık firmware update işlemimize başlayabiliriz.

Firmware update ne demek, firmware güncellemesi nedir? (firmware update nedir)

Firmware update bilgisayar donanımınızın yazılım güncellemesidir.

Firmwarenizi güncellemek için cihazınızın marka ve modelini yazarak sonuna driver yazın ve ürünün kendi (orjinal) web sitesine gidiniz. Örnek Lenovo miix 510 driver

Burada indirdiğiniz firmware de sorununuzu düzeltmesi ise artık yapacağınız tek şey driverpack.iı/tr internet sitesinden driver pack yazılımını indirmek olacaktır.

image

Driver pack hem ücretsiz hem de Türkçe bir yazılım. Ancak burada dikkat etmeniz gereken driver pack'in bilgisayarınıza zararsızda olsa bir kaç programı izinsiz kuruyor olması. Örneğin google chrone isminde google chrome taklidi bir internet tarayıcısı kuruyor. İşlemleriniz bittikten sonra bu yazılımları kaldırmayı unutmayın. Sanıyorum sorununuz düzelmiştir.

Bulabilirim.com Teknoloji ve Yaşam Destek Ekibi


İlgili sorular

1 cevap
6, Şubat, 2022 Teknoloji ve Yaşam kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
21, Haziran, 2021 Teknoloji ve Yaşam kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
21, Şubat, 2021 Teknoloji ve Yaşam kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...