Matematik Soruları kategorisinde tarafından

3 x 4 = 12

12 x 4 = 48

48 x 228 = 10 944

Yukarıdaki işlemler seçeneklerin hangisinde verilen problemin çözümü olabilir?

A) Bir mermer ustası günde 150 kg mermeri işlemektedir. Buna göre, bu mermer ustası 1 ay 6 günde kaç kg mermer işleyebilir? (1 ay = 30 gün alınız.)

B) Bir ressam yaptığı her tablo için 228 gr boya kullanmaktadır. Bu ressam 1 haftada 4 tablo yaptığına göre, 3 ayda kaç gr boya kullanır? (1 ay = 4 hafta alınız.)

C) Bir futbolcu günde 12,5 km koşmaktadır. Bu futbolcu her haftanın 1 gününde koşmadığına göre, 5 haftada kaç km koşar?

D) Ünlü Türk denizcisi Barbaros Hayrettin Paşa'nın 3000 gemilik donanmasının her bir gemisinde 52 adet kürek vardır. Buna göre, Barbaros Hayrettin Paşa'nın donanmasında toplam kaç adet kürek vardır?

1 cevap

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

3 x 4 = 12

12 x 4 = 48

48 x 228 = 10.944

Yukarıdaki işlemler seçeneklerin hangisinde verilen problemin çözümü olabilir?

Bir ressam yaptığı her tablo için 228 gr boya kullanmaktadır. Bu ressam 1 haftada 4 tablo yaptığına göre, 3 ayda kaç gr boya kullanır? (1 ay = 4 hafta alınız.)

Bir ay 4 haftadan oluştuğuna göre 3 ayda toplam 3 x 4 = 12 hafta bulunmaktadır. Ressam 1 haftada 4 tablo yaptığına göre 12 haftada 12 x 4 = 48 tablo yapacaktır. 1 tablo için 228 gram boya kullanıyorsa 48 tablo için 48 x 228 = 10944 gram boya kullanması gerekmektedir.

Dolayısı ile doğru cevabımız B şıkkı "Bir ressam yaptığı her tablo için 228 gr boya kullanmaktadır. Bu ressam 1 haftada 4 tablo yaptığına göre, 3 ayda kaç gr boya kullanır? (1 ay = 4 hafta alınız.)" seçeneği olacaktır.

Bulabilirim.com Matematik Dersi Destek Ekibi


Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,573 soru

16,751 cevap



...