Hukuk ve Sigorta Alanındaki Sorular kategorisinde tarafından

Bireysel emeklilik ile hayat sigortası arasındaki farklar?

1 cevap

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

Bireysel emeklilik ile hayat sigortası arasındaki farklar?

Bireysel Emeklilik Sistemi 27 Ekim 2003 tarihinde uygulanmaya başlanmış olan özel emeklilik sistemidir. Bireysel emeklilik sistemi insanların gençlik dönemlerinde ileriki yaşları için birikim yapabilmelerini hedeflemektedir. Bireysel emeklilik sistemine ödediğiniz tutarların %30'u oranında devlet katkısı alırsınız. Bireysel emeklilik sisteminde vefat teminatı bulunmamaktadır. Yani vefat etmeniz durumunda ailenize sadece bireysel emeklilik sisteminde bulunan birikiminiz ödenmektedir.

Hayat sigortalarını incelediğimizde ise birikim yapmadıklarını görmekteyiz. Yani vefat etmemeniz durumunda ödemiş olduğunuz tutarlar yanmaktadır. Ancak vefat gerçekleşmesi durumunda ise ailenize poliçe bedeli kadar tazminat ödemektedir.

Aslında iki üründen birini tercih etmek doğru değildir. Çünkü yaşamak ve ölüm hayatımızdaki iki önemli risktir. Doğru bütçe ayarlaması ile bireysel emeklilik ve hayat sigortasının bir arada yapılması en doğru olandır. Konu hakkında başka bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin.

Bulabilirim.com Destek Ekibi


Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,573 soru

16,751 cevap



...