Ticaret Hukuku Soruları kategorisinde tarafından

Aşağıdakilerden hangisi halka açık anonim şirketlerin özelliklerinden biri değildir?

A) Kanunda öngörülen bazı hallerde halka açık anonim şirket ortağına şirketten ayrılma hakkı tanınmıştır.

B) Halka açık anonim şirketler için pay alım teklifi zorunluluğu ve azınlıkta kalan pay sahiplerini şirketten çıkarma hakkı tanınmıştır.

C) Kar payı dağıtma yükümlülüğü öngörülmüş, kar payı avansı dağıtma imkânı tanınmıştır.

D) Genelde aile işletmesi şeklinde yapılanmış anonim şirketler olup, sermayesi düşük, ortak sayısı da azdır, hatta tek ortaklı olarak da kurulabilmektedir.

E) Halka açık anonim şirketlerde kurumsal yönetim ilkeleri uygulanacaktır, bu konuda kurallar Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) tarafından belirlenecektir.

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Aşağıdakilerden hangisi halka açık anonim şirketlerin özelliklerinden biri değildir?

Kanunda öngörülen bazı hallerde halka açık anonim şirket ortağına şirketten ayrılma hakkı tanınmış olması, halka açık anonim şirketler için pay alım teklifi zorunluluğu ve azınlıkta kalan pay sahiplerini şirketten çıkarma hakkı tanınmış olması, kar payı dağıtma yükümlülüğü öngörülmüş, kar payı avansı dağıtma imkânı tanınmış olması, halka açık anonim şirketlerde kurumsal yönetim ilkeleri uygulanacaktır, bu konuda kuralların  Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) tarafından belirlenecek olması halka açık anonim şirketlerin özelliklerinden biriyken genelde aile işletmesi şeklinde yapılanmış anonim şirketler olup, sermayesi düşük, ortak sayısı da azdır, hatta tek ortaklı olarak da kurulabilmektedir bilgisi halka açık anonim şirketlerin özelliklerinden biri değildir. Doğru cevabımız D şıkkı "Genelde aile işletmesi şeklinde yapılanmış anonim şirketler olup, sermayesi düşük, ortak sayısı da azdır, hatta tek ortaklı olarak da kurulabilmektedir." seçeneği olacaktır.

Bulabilirim.com Ticaret Hukuku Dersi Destek Ekibi


Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...