Matematik Soruları kategorisinde tarafından

Bir manav 10 kg patatesi 30 liraya alıp 3 kg patatesi 10 liraya satıyor. Buna göre manav 50 lira kar etmek için kaç kg patates satmalıdır?

a) 50

b) 100

c) 150

d) 200

1 cevap

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Bir manav 10 kg patatesi 30 liraya alıp 3 kg patatesi 10 liraya satıyor. Buna göre manav 50 lira kar etmek için kaç kg patates satmalıdır?

Bir manav 10 kg patatesi 30 liraya alıyorsa bir kilo patatesin maliyeti

30 / 10 = 3 liradır. Üç kilo patatesin maliyeti ise

3 x 3 = 9 liradır. Yani 9 liraya aldığı patatesi 10 liraya satmaktadır.

3 kilo patateste

10 - 9 = 1 lira kar elde ediyorsa 50 lira kar elde etmek için

50 x 3 = 150 kilo patates satması gerekmektedir.

Bulabilirim.com Matematik Dersi Destek Ekibi


Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,573 soru

16,751 cevap



...