Hayvanlar Hakkında Sorularınız kategorisinde tarafından
Aslan mı daha güçlü kaplan mı? Çok merak ediyorum kaplan mı daha güçlü aslan mı açıklayabilir misiniz? Bir de Aslan kaç kilometre hızla koşar, kaplan kaç kilometre hızla koşar? Aslan kükremesi kaç kilometre uzaklıktan duyulur?

1 cevap

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Aslan mı, Arslan mı? Doğru yazılışı aslandır.

Aslan mı daha güçlü kaplan mı daha güçlü?

Bu iki türün doğal ortamlarında kavga etmeleri mümkün değildir. Çünkü her iki türde birbirinden uzak yerlerde yaşamaktadırlar. Ancak özelliklerine göre bu kavgayı kimin kazanacağını açıklamaya çalıştık.

Aslan mı kaplan mı daha hızlı?

Aslan kaç km hızla koşar diye soracak olursanız türlerine göre değişmekle beraber aslanlar saatte ortalama 80 km koşabilirken kaplan kaç km hızla koşar diye soracak olursanız kaplanlar ise saatte 64 km hız ile koşmaktadırlar.

Aslan mı kaplan mı daha ağırdır?

Kaplan mı aslan mı daha büyük: Türlerine göre değişmekle beraber aslanlar ortalama 250 kg iken kaplanlar ise 450 kg dir.

Aslan kükremesi kaç kmden duyulur?

Aslanın kükremesi 8 km den duyulabilmektedir.

image

Aslan mı kaplan mı daha güçlü?

Kaplanların dişleri aslanlara göre daha iri ve keskindir. Yapılan araştırmalara göre kaplanların ısırma güci 127 iken aslanların ısırma gücü 112 olarak tespit edilmiştir. Ancak bu savaşta kaplanları üstün kılan en önemli faktör ise aslanların genellike sürü halinde dolaşıp sürüler halinde avlanmaktadırlar. Bu sebeple aslanların bireysel becerileri kaplanlara göre daha az gelişmiştir. Kaplanlar daha çok sürü halinde değil bireysel yaşamaları ve bireysel avlanmaları nedeni ile bireysel becerileri çok daha fazla gelişmiştir. Bu bilgiler doğrultusunda aslan ile kaplan arasında bir güçlü seçmemiz gerekiyorsa bu kesinlikle kaplan olur.


İlgili sorular

1 cevap
19, Temmuz, 2021 Genel Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
1 cevap
22, Nisan, 2021 Hayvanlar Hakkında Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...