Matematik Soruları kategorisinde tarafından
Trigonometri günlük hayatta nerelerde kullanılır?

Merhaba,

Bugün öğretmenimiz bir ödev verdi. Konu: trigonometrinin günlük hayatta kullanımı ile ilgili bir örnek veriniz. Yani trigonometrinin günlük hayatta kullanımı ile ilgili bir örnek istemekte.

Trigonometrinin günlük hayatta kullanımı hakkında bilgi verebilir misiniz? Özellikle trigonometrinin günlük hayatta kullanıldığı yerler? Trigonometri nerede kullanılır, trigonometri ne işe yarar?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Trigonometri nedir nerelerde kullanılır? Trigonometrinin günlük hayatta kullanım alanları

Trigonometri kelimesi Yunan dilinde trigōnon (üçgen) kelimesinin ve metron (ölçmek) kelimesinin birleşmesi ile oluşmaktadır.  Konusu üçgenlerin açılarıyla kenarları arasında bulunan bağıntıları olan matematik dalına trigonometri demekteyiz. Trigonometri, kosinüs ve sinüs gibi trigonometrik fonksiyonların yani işlevlerin üzerine kurulmaktadır.

image

Trigonometrinin günlük hayattaki yeri

Trigonometri fen biliminde, matematikte ve çeşitli sanat dallarında yaygın olarak kullanılmaktadır. 

Kristalografi, jeofizik, ekonomi (genel olarak finansal pazarların analiz sürecinde), elektrik mühendisliği, elektronik, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, jeodezi, meteoroloji, sayı kuramı, kriptografi, müzik kuramı, okyanus bilimi yani oşinografi, eczacılık yani farmakoloji, fonetik, optik, olasılık kuramı, sismoloji, psikoloji vb. alanlarda kullanılmaktadır.

Yukarıda verdiğimiz örnekler ve daha birçoğunda trigonometri birçok alana farklı katkılarda bulunmaktadır. Örnek olarak bir bilgisayarı ele alalım. Bilgisayarlar müzikleri bizim duyduğumuz şekli ile algılamamaktadır. Bu sebeple bilgisayarlar, ses dalgalarını matematiksel olarak ifade etmektedir. İşte bu sistemi hazırlayan ses mühendislerinin trigonometriyi kullanmak zorunadırlar. Yani aslında dinlediğimiz müzikte dahi trigonometrinin etkisi bulunmaktadır.

Umuyoruz ki bu yazımız ile trigonometri günlük hayatta nerelerde kullanılır sorunuza yanıt verebilmişizdir.

İlgili sorular

Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...