Türkçe Soruları kategorisinde tarafından

Aşağıdakilerden hangisi “İnsan neden okur?” sorusunun cevabıdır?

A) Okur; mümkünse gerçek yazarları, öğretilerin kurucularını, kâşifleri, herhangi bir bilim veya sanat alanında kabul görmüş kimseleri okumalıdır. 

B) Bireyler eskiden bir sorunun cevabını ararken ansiklopedik kaynakları okur ve oralarda buldukları cevabın doğru olduğunu düşünürlerdi. Ancak günümüzde arama motorları onlara sayısız cevap sunabilmektedir. Bu cevaplardan hangisinin doğru olduğunu araştırmaksa bireye aittir.

C) Okuma sürenizi sınırlamaya dikkat edin ve okumak için belirlediğiniz vakti, bütün zamanların ve ülkelerin önemli yazarlarının eserlerine ayırın. 

D) Bazen bir dizeye yahut bir cümleye tesadüf edersiniz ve şöyle dersiniz: “İşte bu, tam da benim yaşadığım ama adını koyamadığım o duyguyu anlatıyor.” Yalnızlığınız bir anlığına uçup gider. Başka insanlarla aranızda bir yakınlık kurarsınız. Çoğalır ve iyileşirsin.


image

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap
Aşağıdakilerden hangisi “İnsan neden okur?” sorusunun cevabıdır?

A,B ve C şıklarında insan neden okur sorusuna yanıt verilmekten ziyade okumak üzerine önerilerde bulunulmaktadır. Ancak D şıkkında insan neden okur sorusuna yanıt verilmektedir. Dolayısı ile doğru seçeneğimiz D şıkkı olacaktır.


Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...