Genel Sorularınız kategorisinde tarafından
Denizli de deniz var mı? Eskiden denizlide deniz var mıydı? Yani denizlinin denize kıyısı var mı?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

Denizli de deniz var mı?

Denizli sanat, kültür, eğitim, turizm, tarım, ticaret ve sanayi alanlarında ülkemizin en gelişmiş illerinden birisi konumundadır. Denizli ilimizin nüfusu 2020 senesi itibari ile 1.040.915'tir. Denizli özellikle tekstil ürünleri ve yöreye özgü Denizli horozuyla meşhurdur.

image

Denizlinin ismi neden Denizli? Denizlide eskiden deniz varmıydı?

Denizli'nin denize ne bugün ne de bundan önceki tarihlerde denize kıyısı olmadı. Denizli de deniz olmasını bırakın Denizli'nin denizden yüksekliği bile 219 metredir. Denizli ismini nereden aldı diyecek olursanız eski tarihlerde Denizli ilimizde büyük bir göl yer almaktaydı. Hatta bu göl o kadar büyüktü ki bölgenin üçte birini kaplıyordu. Zamanla bu göl kuruyarak yok olmuştur. Ancak ismi bu göl nedeni ile Denizli olarak kalmıştır. Denizli de deniz var mi sorusu ile karşılaşırsanız gönül rahatlığı ile yok cevabını verebilirsiniz.

Denizli'ye en yakın deniz kaç km? Denizli'ye en yakın tatil yerleri?

Denizli'ye en yakın deniz 174 KM ile Muğla Akyaka'dır. Muğla Akyaka'dan sonra en yakın 184 KM ile Aydın Kuşadası gelmektedir.

Denizli'de göl var mı?

Konu hakkında en çok sorulan sorulardan biri de Denizli'de göl var mı sorusudur. Denizli ilimizde göller mevcuttur. Bu göllerin en meşhuru Çivril Gölü veya diğer ismi ile Işıklı Göldür. Işıklı göl Denizli'nin Çivril Ovası'nda bulunan bir tatlı su gölüdür.

tarafından
Denizli de olan arkadaşlarla tanışmak isterim. Bana site üzerinden özel mesaj atmanız yeterlidir. Hemen mesajınızı yanıtlamaya çalışırım. Denizli escort ayşegül tezcan

İlgili sorular

Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...