Teknoloji ve Yaşam kategorisinde tarafından

Klima Vestel mi Arçelik mi?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

Arçelik klima mı Vestel mi?

Klima Vestel mi Beko mu diye de çok sorulmaktadır. Baştan bilmeyen olabilir diye belirtmekte yarar görüyorum Beko ve Arçelik aynı markadır. Dolayısı ile Arçelik ve Beko marka ürünler arasında hiçbir fark bulunmamaktadır. Ancak Vestel ile Arçelik arasında bir hayli fark bulunmaktadır. Bu farkların en temelinde teknik servisleri yer almaktadır. Arçelik firmasının kurumsal anlayışa uygun mükemmele yakın teknik servisi tartışmasız en iyi servislerden biridir. Gerek kurulum olsun gerekse daha sonra yaşayacağınız sorunlarda destek alma anlamında olsun şahsi düşüncem Vestel firması Arçelik dolayısı Beko ile yarışamaz. Buna karşın Vestel'in klimalarına vermiş olduğu 3 yıl garantide Arçelik'in 2 yıl garantisine fark atmış durumda. Gerçi ürün kaliteli olmadıktan sonra istersen 20 yıl garanti ver.

image

Teknik servis ve garanti konularını bir kenara bırakarak klima alırken çok önemli faktörlerden biri olan ses konusunu inceleyelim.

En yüksek BTU değerlerine sahip en ucuz fiyatlı Arçelik ve Vestel klimaların ses seviyelerini inceledik.


Vestel Arçelik / Beko
iç ünite 56 65
Dış ünite 68 70

Yukarıdaki şemada gördüğünüz değerler şaşırtıcı dimi :) 65 db iç ünite 2021 yılında nedir inanılır gibi değil. Son derece kaliteli Arçelik klimaların 2021 senesinde bu ses seviyesinde olmasını akıl ve mantık almıyor. Salonda bir derece sessiz modda kurtarabilir ancak yatak odasında bildiğiniz uyutmaz. Bu arada belirtmek isterim ki bu yüksek ses sorunu Arçelik klimaların tüm modellerinde mevcut. Bu arada 56 db de yüksektir. Karşılaştırma iki klima arasında yapılması nedeni ile Arçelik klimayı eleştirdim. Yoksa ikisininde elle tutulur yanı yok. Ses seviyelerini de geride bıraktığımıza göre yine en önemli faktörlerden biri olan enerji tüketim değerlerini inceleyelim.

image

Her iki klimada soğutmada A++, ısıtmada A+ değerleri vermekte. Dolayısı ile enerji tüketiminde ikisi de aynı durumda.

Kısaca Arçelik ve Vestel marka klimalar arasındaki farklılıkları anlatmaya çalıştım. Tercih tamamen size kalmış. Ancak tavsiyem bütçeniz el veriyor ise daha üst segment klimalara yönelmenizdir. Klima Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? başlıklı konumuza göz atmanızı öneririm.


İlgili sorular

1 cevap
28, Mayıs, 2021 Teknoloji ve Yaşam kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
28, Mayıs, 2021 Teknoloji ve Yaşam kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
6, Haziran, 2021 Teknoloji ve Yaşam kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...