Teknoloji ve Yaşam kategorisinde tarafından
Klima alırken nelere dikkat etmeliyiz? Klima alırken dikkat edilmesi gerekenler, klima seçimi nasıl yapılır konuları hakkında bilgi verebilir misiniz?

1 cevap

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

Klima alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Doğru klima seçiminde ilk dikkat edeceğiniz nokta yetkili teknik servis ağı geniş ve sizi yarı yolda bırakmayacak markaları seçmenizdir. Hangi marka klima almalıyım diye sorduğunuzu duyar gibi oldum :)

Aklıma ilk gelen beğendiğim klima markaları

  • Mitsubishi electric klima
  • Toshiba klima
  • Daikin klima
  • Mitsubishi heavy klima (iklimsa güvencesi ile)
  • Arçelik veya Beko

image

Klima seçiminde en önemli kısıt tabi ki bütçenizdir. Bütçeniz ölçüsünde yukarıdaki markaları incelemenizi öneririm. Bütçenize göre marka seçimi yaptıktan sonra marka bazında hangi özellikleri inceleyeceğimize bir göz atalım.

1 . Elektrik tüketim değerleri: Günümüz hayat şartlarında ne yazık ki evimizin giderleri hepimiz için önemli. Hele ki klima ile ısınmayı düşünüyorsanız elektrik tüketim değerleri sizin için en önemli etken diyebiliriz. Alacağınız cihazın mutlaka enerji etiketini görmek isteyin. Enerji etiketi en azından A++ değere sahip olmalıdır. Burada dikkat etmeniz gereken enerji tüketim değerleri ısıtma ve soğutma için ayrı ayrı iletilmektedir. Yani klima ile ısınmayı düşünen bir kişi soğutma değeri A++ ancak ısıtma değeri ise A bir cihaz alırsa elektrik faturaları geldiğinde oldukça zor bir durumda kalabilir. Örneğin Mitsubishi heavy marka klimanın en alt serisi ile Mitsubishi electric marka klimaların en alt serilerinin değerlerini incelediğinizde Mitsubishi electric marka klimanın çok daha az elektrik tükettiğini görebilirsiniz. (Not: iki markanın tek ortak noktası isim benzerliği olup birbirinden farklı firmalardır.) Klimalarda elektrik tüketimi hakkında daha detaylı bilgi için https://www.bulabilirim.com/3037/hangi-marka-klima-az-elektrik-harcar linkini inceleyebilirsiniz.

2 . Ses değerleri: Desibel kelimesine kısaca ses şiddeti diyebiliriz. Evinizde çalıştırdığınız klimanın 60 desibel ve üstü seviyesinde olduğunu düşünmek dahi istemiyorum. Elbette ki bu ses seviyesi klimanın kapasitesi yani BTU değeri ile artmakta ancak ne olursa olsun dış ünitenin 55 desibel üstü iç ünitenin ise 50 desibel olmasını kabul edemiyorum. Bu sırf sizin için değil komşularınızın rahatlığı içinde çok önemlidir.

3 . Uygun metrekareye, uygun BTU değerine sahip klima. Örneğin küçük bir odaya yüksek kapasiteli bir klima aldığınızda her şeyden önce hasta olma ihtimaliniz artar. Bir diğer sıkıntı ise büyük odaya küçük kapasiteli bir klima alırsanız hem yetersiz kalır hem de daha çok elektrik tüketimine yol açar. 

4 . Ekstra özelliklerden kaçının. Yok havayı üstündeki delikçiklerden çıkarıyor, sensor sayesinde insanları takip edip ona göre yapay zeka ile karar veriyor gibi özellikler bu tür cihazları daha hassas hale getirmektedirler. Dolayısı ile ne kadar çok özellik o kadar sorun çıkaran cihaz demektir. Klimayı ne için alıyoruz? Havayı soğutması ya da ısıtması için. O zaman sadece bu iki noktaya odaklanalım.

5 . Kendi kendini temizleme özelliği olmasına mutlaka dikkat edin.

6 . Modeller arasındaki farklılıkları iyi araştırın. Bazen bir üst modele vereceğiniz ufak bir fiyat farkı size çok şey kazandırabilir. Örneğin Arçelik model klimaların en alt serisinde kendi kendine temizleme özelliği bulunmazken ufak bir fiyat farkı ile tercih edebileceğiniz üst modelinde kendi kendini temizleme özelliği mevcuttur.

7 . Son olarak tesisatınız kurulu ve duvar içerisinden geçiyor ise kurulumdan önce mutlaka keşif talep ederek yeni klimanızın mevcut klima tesisatınıza uyum sağlayıp sağlamayacağını kontrol ettiriniz.


İlgili sorular

1 cevap
30, Ağustos, 2021 Teknoloji ve Yaşam kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
1 cevap
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...