Teknoloji ve Yaşam kategorisinde tarafından
Hava temizleme cihazı almayı düşünüyorum ancak hava temizleme cihazı alırken nelere dikkat etmeli? Hava temizleme cihazı hangi marka daha iyi? En iyi hava temizleme cihazı hangisi? hava temizleme cihazı seçimi nasıl yapılır? 

1 cevap

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

Hava temizleme alırken nelere dikkat edilmeli?

Öncelikle ilk bakacağınız şey filtreleri satışta mı ve ne kadar bir ücret karşılığında satılıyor. Unutmayın bu filtreler en fazla 1 yıl sonunda değiştirilmesi gereken filtrelerdir. Hava temizleme cihazlarında tüketicinin başına gelen en büyük sorunda bu noktada ortaya çıkmaktadır. Hava temizleme cihazının filtresini değiştirmek isteyen tüketici ya filtreleri temin edememekte ya da akıl ve mantığın kabul edemeyeceği fiyatlarla karşılaşmakta. Samsung hava temizleme cihazı yorumları aktarmam gerekirse normal şartlarda çok sevdiğim markalardan biri olan Samsung markasının hava temizleme cihazlarında dahi yedek filtre temininde sıkıntı yaşandığı internette bir çok yerde yazmaktadır. Samsung hava temizleme cihazı tavsiye eder misin derseniz ne yazık ki edemem.

İkinci dikkat edeceğimiz en önemli nokta ise satın alacağınız markanın teknik servisi size yakın mı ve bu konuda yeterli donanıma sahip mi? Electrolux hava temizleme cihazı yorumları aktarmam gerekirse electrolüx markasının hava temizleme cihazı dünyanın en iyi hava temizleme cihazı olsa dahi şahsım adına satın almam. Yetkili servislerinde ciddi anlamda sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Bunu düşünmemin ilk nedeni yetkili servislerinin mesafesi. Örneğin İzmir Karşıyaka da oturuyorsanız yetkili servise gitmeniz çok ama çok zor bir süreç. Dahası tekrar almak için gitmek zorunda kalacaksınız. O da yetmedi yetkili servislerinin bilgisel anlamda da yeterli olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Keza dyson hava temizleme cihazı yorumları aktarmam gerekirse dyson içinde benim düşüncelerim aynı. Cihaz bozulduğunda yaşanılan süreçler çok ama çok yorucu. Dyson markasını tercih edecekseniz filte fiyatlarını da almadan mutlaka kontrol ediniz.

Üçüncü dikkat edeceğiniz nokta ise plastik kalitesi ve hava sirkülasyonu sırasındaki yalıtım özellikleri. İncelediğimiz cihazlarda da Ufo markasını ne yazık ki elemek zorunda kaldım.

Dördüncü dikkat etmemiz gereken nokta cihazın otomatik yani auto modunun olması olmazsa olmazınız olmalı. Otomatik mod olmayan bir hava temizleme cihazı inanın işinizi çok zorlaştıracaktır. (Otomatik mod cihazın sensörler sayesinde belli değerleri algılayarak performansını buna göre ayarlamasıdır.

Son olarak dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri ise hava temizleme cihazının hangi filtreleri kullandığıdır. Burada da hepa filtre ve aktif karbon filtre olmazsa olmazınız olmalı. Her ne kadar uv-c ışınları insanlar için uzun süreli kullanımda tehlikeli olabilir diye genel bir kanı olsa da sonuçta uv li cihazlarda genel olarak uv isteğe bağlı kapanıp açılabilmekte. Hele ki evde hasta biri olduğu zamanlarda uv özelliği daha da önemli hale gelmektedir. Arçelik hava temizleme cihazı yorumlarımı aktarmam gerekirse uv ışın özelliği olsa hiç düşünmeden ilk tercih edeceğim markaydı aslında. Ancak uv özelliği yok. Bu dönemde uv özelliği olmayan bir cihaz neden üretilir ki :(


tarafından
Philips 3000, 2000 ve 1000 serileri olmak üzere 3 farklı seri hava temizleme cihazı çıkardı. Dyson'un kullandığı dairesel filtreleme sistemi mevcut.  Her ne kadar UV özelliği olmasa da cihazlar oldukça güzel. Ancak dairesel filtrelerin bir sıkıntısı mevcut. Sırf bu nedenden dahi satın alınmaz. Dairesel filtrelerde cihazın içi hava almadığı için bir süre sonra koku yapmaya başlıyor ve bu kokudan bir türlü kurtulamıyorsunuz. Dolayısı ile evde temiz hava umudu ile almış olduğunuz cihaz evde kötü koku yayan bir cihaza dönüşüyor.

İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
1 cevap
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...