Evdeki Sorunlara Pratik Çözümler kategorisinde tarafından
Koltuk takımı alırken nelere dikkat etmeliyiz? Koltuk takımı alırken dikkat edilmesi gerekenler?

1 cevap

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

Koltuk takımı alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Koltuk takımı alırken dikkat edilmesi gerekenler?

Köşe koltuk takımı alırken dikkat edilmesi gerekenler, salon koltuk takımı alırken nelere dikkat edilmeli benzeri bir sürü soru ile karşı kaşıya kaldığınızın farkındayız. İşte sizlere madde madde koltuk takımı alırken nelere dikkat etmeliyiz kılavuzu.

1. Koltuk takımı boyutları

Doğal olarak ilk kriteriniz alacağınız koltuk takımının boyutlarının evinize uygun olmasıdır. Geçişi engelleyecek derecede büyük veya duvardan duvara tam oturan bir koltuk takımı kullanışlı olmadığı gibi gözede güzel gözükmeyecektir.

2. Sağlamlık Kullanılan Malzemeler

İkinci en önemli kriterimiz sağlamlık olmalıdır. Her geçen gün alım gücünün düştüğü ülkemizde doğal olarak ki sürekli olarak koltuk değiştirme imkanımız bulunmamaktadır. Bu nedenle bol süngerli modellerden mümkün olduğunda uzak durmakta yarar var. Süngerlerin kalitesine göre ömürleri olması nedeni ile çökme yapmaktadırlar. Bu gibi durumlarda ise koltukların tahta veya demir/çelik kısımları sizi rahatsız etmeye başlayacaktır. Bir diğer dikkat edeceğimiz malzeme ise koltukların kumaşıdır. Kumaşın kesinlikle leke tutmayan kumaştan seçilmesi gerekmektedir. Aksi durumlarda koltuklarınız sürekli olarak kirlenecektir.

3. Dekorasyonunuza Uyumlu Olmalı

Gelelim koltuk takımı alırken dikkat edilecekler konumuzda ikincil derecede öneme sahip alanlara. Alacağınız koltuk takımı elbette ki zevkinize hitap ettiği gibi evinizdeki diğer eşyalarla uyum içerisinde de olması gerekmektedir. Bu uyumda koltuklarınıza seçeceğiniz kırlentlerin rengi büyük önem taşımaktadır.

4. Konforlu olması

Koltuk takımı almadan önce mutlaka rahatlığını deneyin. Rahat etmediğiniz bir koltuk takımı evinizdeki huzuru dahi kaçırabilir.

5. Koltuk takımının garanti süresi (koltuk takımı garanti süresi ne kadar)

Genellikle koltuk takımları 2 yıl garantili satılmaktadır. Ancak seçenekleriniz arasında uzatılmış garantisi olan seçenekler var ise tercihinizi onlardan yana kullanmanız faydalı olacaktır.

6. Koltuk takımı kurulumu kime ait?

Koltuk takımını satın aldınız. Bu noktada ne yazık ki her şey bitmiş olmuyor. Kimi firmalar bu işler için Logismart benzeri taşeron firmalar kullanmakta. (Taşeron firma kullanılmasının sıkıntısı işi bilmeyen kişilerden hizmet almaya çalışmanızdır.) Hem kurulum, hem tamiratı bu firmalara devretmeleri nedeni ile işiniz Allah'a emanet ilerlemektedir. Kurulum sırasında parça mı kırıldı veya yırtıldı. Ne yazık ki tek muhatap bu aracı kurumlar oluyor, firma hiçbir sorumluluk kabul etmiyor. Bu nedenle kurulum, tamir gibi işlemler için kendi ekibi olan firmaları seçmenizde oldukça yarar var.

7. Koltuk takımı yerden yüksekliği DİKKAT!

Gelelim koltuk takımı alırken dikkat edilmesi gerekenler listesinde en önemli maddelerden bir tanesine. Koltuğunuzun yerden yüksekliği minimum 12 cm olmalıdır. Bildiğiniz gibi evlerimizdeki klasik süpürgelerin yerini artık akıllı robot süpürgeler almaktadır. Bu nedenle yere yakın koltuk takımlarının altına bu süpürgeler girememekte ve temizlik tam anlamı ile yapılamamakta. İleride büyük sorunlar yaşamamak adına en başta belirttiğim gibi koltuk takımınızın en az 12 cm yükseklikte olması çok önemlidir.

Bulabilirim.com Destek Ekibi


İlgili sorular

1 cevap
28, Mayıs, 2021 Teknoloji ve Yaşam kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
1 cevap
30, Ağustos, 2021 Teknoloji ve Yaşam kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...