Coğrafya Soruları kategorisinde tarafından
Atmosfer olmasaydı dünyanın sıcaklığı nasıl olurdu? Atmosfer olmasaydı dünya nasıl bir gezegen olurdu? Atmosfer olmasaydı iklim olur mu? Atmosfer olmasaydı neler olurdu? 

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

Atmosfer olmasaydı sıcaklık farkları ne olurdu?

Atmosfer olmasaydı bu durumdan sıcaklık nasıl etkilenirdi?

Dünya’mızda yaşam olmasındaki en büyük etken gezegenimizin güneşe olan uzaklığıdır. Ancak gezegenimizde yaşam oluşmasında ikinci en önemli etken ise gezegenimizin sahip olduğu atmosfer tabakasıdır. Çünkü atmosfer gezegenimizin ısısı üzerinde düzenleyici etkiye sahiptir. Peki atmosfer olmasaydı sıcaklık farkları ne olurdu, atmosfer olmasaydı ne olurdu? Şayet atmosferimiz olmasaydı gündüz saatlerinde sıcaklık 100 dereceyi aşarken geceler ise -180 dereceye düşen uydumuz Ay'da olduğu gibi büyük sıcaklık dalgalanmaları yaşardık. Aslında bu bilgiler ile atmosfer olmasaydı iklim olayları neden görülmez sorusunu da yanıtlamış olduk. Gece ile gündüz sıcaklık farkının bu derece fazla olduğu bir gezegende iklimlerden ve dolayısı ile insan yaşamından da söz edilemeyecektir.

image

image

Atmosferin canlı yaşamındaki önemi, atmosferin canlı yaşamı için önemi?

Güneş’ten gezegenimize gelen enerjinin yüzde 29’u atmosfer aracılığı ile geri yansıtılırken yüzde 23’ü atmosferdeki parçacıklar ve moleküller sayesinde soğurulur. Güneş ışınlarının geri kalan yüzde 48 lik kısmı ise yeryüzüne ulaşmaktadır. Gördüğünüz gibi atmosfer olmasaydı güneş ışınları gezegenimize direkt geliyor olması nedeni ile bir çok canlının yaşamını sürdürmesi mümkün olmayacaktı.


İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
15, Ocak, 2022 Türkçe Soruları kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
3, Ağustos, 2021 Genel Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...