iş hukuku soruları kategorisinde tarafından

Soru 1:

Haklı nedenle feshe ilişkin aşağıdakilerden hangisi ileri sürülemez?

a) Haklı nedenle fesih hem işçiye hem de işverene tanınmış olan bir haktır. 

b) Haklı nedenle fesih hâlleri İşK. m.24 ve İşK. m.25 hükümlerinde düzenlenmiştir. 

c) Çırakların sözleşmeleri de İşK. m.24’e uygun olarak feshedilebilir.

d) Haklı nedenle fesihte sözleşmenin belirli ya da belirsiz süreli olmasının önemi yoktur.

e) Haklı nedenle fesihte sözleşmenin kısmi süreli ya da tam süreli olup olmamasının önemi yoktur.

Soru 2:

Haklı nedenle feshe ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a) İşçinin sürekli olarak, yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa, işçi iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir.

b) İşçinin sürekli olarak, yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren bulaşıcı bir hastalığa tutulursa, işçi iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir.

c) İşçinin sürekli olarak, yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü başka bir işçi bulaşıcı bir hastalığa tutulursa, işçi iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir.

d) İşçinin sürekli olarak, yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü başka bir işçi işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa, işçi iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir.

e) İşçinin sürekli olarak, yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren vekili işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa, işçi iş sözleşmesini haklı nedenle feshedemez.

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Cevap 1:

Haklı nedenle feshe ilişkin "Çırakların sözleşmeleri de İşK. m.24’e uygun olarak feshedilebilir." önermesi ileri sürülemez. Doğru cevabımız c şıkkı "Çırakların sözleşmeleri de İşK. m.24’e uygun olarak feshedilebilir." seçeneği olacaktır.

Cevap 2:

Haklı nedenle feshe ilişkin olarak "İşçinin sürekli olarak, yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren vekili işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa, işçi iş sözleşmesini haklı nedenle feshedemez." önermesi söylenemez. Doğru cevabımız e şıkkı "İşçinin sürekli olarak, yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren vekili işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa, işçi iş sözleşmesini haklı nedenle feshedemez." seçeneği olacaktır.


Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...