Hayvanlar Hakkında Sorularınız kategorisinde tarafından
yarasalar karanlıkta yönlerini nasıl bulurlar, yarasalar yönlerini hangi duyu organı ile algılar? Sonuçta karanlık bir mağarada yarasalar yönlerini nasıl bulur?  Yarasalar karanlıkta görür mü ki? Görebilir ise yarasalar karanlıkta nasıl görür?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Ekolokasyon ses nedir?

Ekolokasyon ses nesnelerin yerini bulabilmek için ses dalgalarının ve ses dalgalarının geri dönüşünün yani ekoların kullanılmasıdır.

image

Yarasalar kör olmasına rağmen yönlerini nasıl bulurlar?

İlk olarak bu bilinen yanlışı düzeltmek istedik. Yarasalar kör değildir. Böylece yarasaların gözü kör mü sorusuna da yanıt vermiş olduk.

Yarasalar yönlerini nasıl bulur kısaca :

Yarasalar nasıl yön bulur sorusu çok merak edilmektedir. Yarasalar ekolokasyonu karanlık ortamlarda yiyecek ve yön bulmak amacı ile kullanırlar. Yarasalar ağızlarından veya burunlarından ses dalgası gönderirler. Ses dalgası nesneye çarptığında ise ses bu sefer geri dönmektedir yani eko üretmektedir. Ses nesneden yarasaların kulaklarına geri dönmektedir. Yarasalar nesnelerin büyüklüklerini, yerini ve şekillerini anlamak amacıyla ekoları kullanırlar.

Ekolokasyon yaparak ses dalgalarını kullanan yarasalar zifiri karanlıkta dahi insan saçı kadar ince şeyleri bile tespit edebilmektedirler. Böylece yarasalar sivrisineklerin yerini dahi tespit ederek karınlarını doyurabilmektedirler.

Yarasalar kör mü?

Yarasalar kör değildir. Yarasa Ekolasyon'u karanlık ortamlarda daha verim aldıkları için kullanmaktadırlar.


İlgili sorular

1 cevap
1, Mart, 2021 Hayvanlar Hakkında Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
9, Ağustos, 2021 Hayvanlar Hakkında Sorularınız kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...