Hukuk ve Sigorta Alanındaki Sorular kategorisinde tarafından

Bireysel emeklilik ile birikimli hayat sigortası arasındaki farklar?

1 cevap

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

Bireysel emeklilik ile birikimli hayat sigortası arasındaki farklar?

Bireysel emeklilikte birikimlerinize %30 devlet katkısı desteği mevcutken birikimli hayat sigortalarında poliçenizin türüne göre değişen oranlarda vergi avantajı mevcuttur.

Bireysel emeklilikte ödediğiniz paraların nasıl değerlendirileceğine siz karar verirken birikimli hayat sigortalarında bu kararı sizin adınıza şirket vermektedir. (Dolayısı ile bireysel emeklilik çok daha fazla getiri imkanı tanımaktadır.)

Bireysel emeklilik sisteminde istediğiniz zaman minimum kayıp ile sistemden ayrılma imkanı varken birikimli hayat sigortalarında bu kayıp daha fazla olabilmektedir.

Bireysel emeklilik sisteminde vefat, maluliyet, tehlikeli hastalıklar benzeri teminatlar bulunmazken (vefat durumunda birikimlerinizi alırsınız) birikimli hayat sigortalarında poliçe türüne göre istenilen teminatlar eklenebilmektedir.

Birikimli hayat sigortalarında mümkün ise tek prim ödemeli ürünleri önermekteyim. 5 yıl veya 10 yıllık tek prim ödemeli ürünlerde özellikle kurumsal şirkette çalışmaktaysanız vergi avantajı için bir kere dekont teslim etmeniz yeterli olmaktadır.

Lütfen konu hakkında aklınıza takılan bir soru olursa çekinmeden sorun.

Bulabilirim.com Destek Ekibi


İlgili sorular

Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...