Akıllı Robot Süpürgeler kategorisinde tarafından
Roborock s6 pure modelinin wifi bağlantısını daha önce yapmıştım, modemin şifresini değiştirmek zorunda kaldıktan sonra bağlantıyı bir türlü tekrar kuramadım. Modem şifresini tekrar eski haline getirdim ama yine bağlanmıyor. Fabrika ayarlarına da geri döndüm, resette attım ne yaptıysam olmadı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

1 cevap

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

Öncelikle cihazı wifiye uygulama üzerinden bağlamanız gerektiğini hatırlatmak isterim. Ayrıca uygulama robot süpürgeyi mi görmüyor yoksa bağlanırken hata mı veriyor detay vermemişsiniz. Fabrika ayarlarına döndürdüğünüzden eminseniz ve kurulumu yapacak bilgiye sahip ve bu kısımları sorunsuz tamamladığınıza eminseniz sizden bir şey denemenizi rica edeceğim. Evdeki herhangi bir cep telefonunun wifi paylaşımını açıp kendi telefonunuzu bu wifi ağına bağladıktan sonra roborock s6 pure kurulumunu aplikasyon üzerinden deneyebilir misiniz? Daha sonra sonucu buradan paylaşabilirsiniz.

Not : Hem telefon üzerindeki hem de modem üzerinden bağlantının 2.4GHz seçili olduğuna emin olun. Bu çok basit bir kural olması nedeni ile çok üzerinde durmadım ancak hatırlatmakta da yarar gördüm.

tarafından
Merhaba, oncelikle yardiminizi icin cok tesekkur ederim. Yazdiginiz gibi telefonlari birbirine baglayip, supurgeyi baglamaya calistim! Yine baglanti kuramadi… Daha once aplikasyonda kayitli olan supurge baglantisini zaten gormedigi icin, aplikasyona yeniden cihazi tanitmaya calisiyorum. Cihazi goruyor, baglantiyi tamamlamiyor. Umarim anlatabilmisimdir :) 2.4GHz baglantiyi seciyorum dogrudur.
tarafından
Telefonu ve robot süpürgeyi öteki telefonun wifisine bağlamanıza rağmen bağlanmıyor olması garip bir durum. Cihaza hard reset attığınıza emin misiniz? Şöyle ki cihazı görmesine rağmen bağlanmamasının genelde 2 nedeni olur. Birincisi bu bahsetmiş olduğum 2.4 GHZ sorunu ki onu eledik, diğer sorun ise robotun bağlantı kurduğu portun sorun çıkarmasıdır. Sizden özellikle bu yüzden telefon ile denemenizi rica ettim ki sorunun portlardan kaynaklandığına kesin emin olalım. Telefon ile dahi bağlanmıyor olması geriye başka bir seçenek bırakmıyor. Bu arada bu işlemleri yaparken robot süpürge şarj istasyonundadır diye düşünüyorum.
tarafından
+1
Baska bir telefona uygulamayi indirdim, sorun cozuldu! telefon ayarlariyla alakali bir problemmis, yardimlariniz icin tesekkurler..
tarafından
Asıl çözümü paylaştığınız için ben teşekkür ederim. Bilgi sahibi olduk.
tarafından
Merhaba, tam bu noktada yardımınıza ihtiyacım var. Farklı bir telefonun wifisine bağlandığımda bağlandı. Ama evdeki Vodafone wifiye bağlanamıyorum. Bu port olayını nasıl çözeceğim? roborock s6 pure wifi problemi yani roborock s6 pure wifi bağlanma sorunu hakkında yardımcı olabilir misiniz?
tarafından
Merhaba, ne yazık ki bu port olayını çözeni görmedim. Arkadaşımızın paylaştığı gibi çözüm hep başka bir cihaz üzerinden sağlanmış durumda. Bu tür problemle karşılaşan arkadaşlara çok ucuz bir router almalarını öneriyorum. Router üzerinden bağlandıklarında sorunun çözüldüğünü gördük. Yani asıl sorun wifi dağıtan (genellikle modem) cihazdan kaynaklanmakta.
tarafından
Merhaba, çok teşekkürler bilgi için. Açıkcası router vs gibi şeylerden anlamıyorum. Ama araştırdığımda sanırım, bu bağlantı sorunlarını çözen, bir nevi dönüştürücü gibi birşey. Ne almalıyım? Her router her modemle uyumlu oluyor mu?
tarafından
Basit anlatımla bir nevi wifinizi modem haricinde o da dağıtıyor. Her router her modemle uyumludur. Ancak umuyorum modeminizin arkasında biz kablo takabileceğiniz daha yer vardır boşta. Bazı modemlerde tek çıkış oluyor. Modeminizden kablo ile routerınıza internet veriyorsunuz o da interneti dağıtmaya başlıyor. Süpürgenizi routerınızın yaydığı internete bağladığınızda sorun çözülüyor. Satıcısı amazon olan en ucuz routerı satın alın. Baktınız sorun çözülmedi amazon her zamanki gibi olağanüstü müşteri memnuniyeti ile ürünü kolaylıkla geri alacaktır diye düşünüyorum.
tarafından
Çok teşekkür ederim. Son bir soru daha. Evin bazı odaları modeme uzak kaldığı için az çekiyor. Bu çekim gücünede yardımcı oluyor mu?
tarafından
İyi bir router ve doğru konumlandırma evinizde wifi çekmeyen alanları da kapsama alanı içerisine dahil edecektir. Yani evet wifinizin çekim gücü artacaktır. Hatta 5 ghz destekli bir router aldığınızda yine 5 ghz destekli cihazlar kullandığınızda wifi hızınız dahi artacaktır.
tarafından
+1
Benzer sorunla karşılaştım. Telefondaki adblock programını kapatınca sorun çözüldü.

İlgili sorular

1 cevap
31, Ekim, 2021 Akıllı Robot Süpürgeler kategorisinde Gulkeser tarafından soruldu
1 cevap
7, Mayıs, 2021 Akıllı Robot Süpürgeler kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...