Evdeki Sorunlara Pratik Çözümler kategorisinde tarafından
Plastik kap dondurucuya konur mu? Bir diğer sorumda plastik kapta bakliyat saklanır mı?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

Plastik kap dondurucuya konur mu? Plastik kapta bakliyat saklanır mı?

Sorunuz hem evet hem hayır. Şöyle ki dondurucuya koyup koymamanız veya bakliyatları bu kaplarda saklayıp saklamayacağınız tamamen plastik kabınızın türü ile alakalıdır. Plastik kabınızın üzerindeki numarayı aşağıdan kontrol ederek koyup koymayacağınıza karar verebilirsiniz.

image

Plastik kap numaraları

1 numara plastik ne demek: PETE polietilen ya da PET anlamında kullanılmaktadır. Genellikle yağ, iki litrelik alkolsüz içecekler ve suların koyulduğu pet şişe grubudur. 1 numara plastikler genellikle tek kullanımlık ürünlerdir. Dondurucuya veya buzdolabına koyulabilmelerinin yanında yıkayarak tekrar kullanılması tavsiye edilmemektedir.

2 numara plastik ne demek: Polietileni ve HDPE anlamında kullanılmaktadır. Genellikle pet süt ambalajlarında ve deterjan ambalajlarında kullanılmaktadır. 2 numara plastikte sağlıda sağlığa zararlı değildir. Derin dondurucu veya buzdolabına konulabilmektedir.

3 numara plastik ne demek: 3 numaralı plastik PVC polivenil klorid içermektedir. Plastik ambalajlarda, duş perdesi, plastik zemin malzemesi, dış mekan eşyaları ve streç folyo gibi alanlarda kullanılmaktadır. 3 numara plastikler kendi başlarına zaten zararlıdır ki bir de derin dondurucu veya buzdolabına koymak için kesinlikle uygun değildir.

4 numara plastik ne demek: 4 numaralı plastik LDPE az yoğunluklu polietilendir. Daha çok yemek saklama kapları, çöp torbaları ve kuru temizleme alanında kullanılmaktadır. 4 numaralı plastikleri derin dondurucu veya buzdolaplarında kullanabilmekteyiz.

5 numara plastik ne demek: 5 numaralı plastik PE Polietilen'in kısaltılmış halidir. Polipropilen plastikler en güvenli plastik türü olarak bilinmektedir. Mikrodalga fırınlarda kullanılabilir, buzdolabı veya dondurucuya konulabilir ve bulaşık makinelerinde yıkanabilir.

6 numara plastik ne demek: 6 numaralı plastik PS polistirendir. Plastik tabak ve bardaklar, yemek paketleri kaşık gibi alanlarda kullanılmaktadır. Kısacası ast food ürünlerinden tutun bir çok alanda karşımıza çıkmaktadır. Bu kadar çok kullanılıyor olmasına rağmen zararlı bir plastiktir. Özellikle gıda ile birlikte buzdolabı ve derin dondurucuya konulmaması gerekmektedir.

7 numara plastik ne demek: Bazı pet şişeler ile yemek saklama kaplarında kullanılan plastik türüdür. Kullanılması oldukça zararlı olduğu gibi gıdalar ile birlikte buzdolabı veya derin dondurucuya konulması son derece sakıncalıdır.

Bulabilirim.com Destek Ekibi


İlgili sorular

1 cevap
27, Ocak, 2021 Akıllı Robot Süpürgeler kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
23, Kasım, 2020 Gastronomi ve Mutfak Sanatları kategorisinde Kafam Karıştı tarafından soruldu
1 cevap
30, Ağustos, 2021 Evdeki Sorunlara Pratik Çözümler kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...