Gastronomi ve Mutfak Sanatları kategorisinde tarafından
Katkısız dondurma markaları hangileri? Çocuğuma dondurma almak istiyorum en az zararlı olanı ya da hiç zararlı olmayanı hangisi bunların?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Katkı maddesiz dondurma markaları

Maalesef günümüzde dondurma mı yapıyorlar yoksa dondurmanın üzerinde deney mi yapıyorlar belli değil. Hazır dondurma markalarında ne yazık ki katkı maddesizlerde çok fazla seçim şansınız bulunmamakta. Öncelikle hem lezzetli hem de katkı maddesiz olan Bolulu Hasan Usta dondurmalarını tavsiye edebilirim. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı çeşitlerinde katkı maddesi mevcut. Örneğin limonlu dondurmasının içeriğinde bir çok katkı maddesi var. Aşağıdaki 3 çeşitte hem katkı maddesi yok hem de oldukça lezzetliler.

image

Bolulu Hasan Usta Damla Sakızlı Dondurma içindekiler: Tam yağlı pastörize süt, şeker, damla sakızı %8,5, tam yağlı süt kreması, yağsız süt tozu, salep.

Bolulu Hasan Usta Antep Fıstıklı Dondurma içindekiler: Tam yağlı pastörize süt, şeker, tam yağlı süt kreması, antepfıstığı %5,3 yağsız süt tozu, salep

image

Bolulu Hasan Usta Krokanlı Karamelli Dondurma içindekiler: Tam yağlı pastörize süt, şeker, karamelize şeker %10, tam yağlı süt kreması, yağsız süttozu, krokan, [(şeker, badem, fındık) %4], salep


image

Bir de Algida'nın çıkartmış olduğu algida frootie dondurma mevcut. Özellikle çocuklar için bu üründe denenebilir. İçeriği tertemiz tek bir katkı maddesi dahi bulunmamakta.

Frootie dondurma içindekiler: Muz püre konsantresi ve muz püresi % 60, karadut püresi %15, böğürtlen püresi %15, çilek püresi %10.

Frootie dondurma fiyat: 20 TL

Ayrıca ilginizi çekebileceğini düşündüğüm En iyi hazır dondurma markası hangisi? başlıklı konumuzu da inceleyebilirsiniz.


İlgili sorular

2 cevap
27, Haziran, 2021 Gastronomi ve Mutfak Sanatları kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
20, Mart, 2022 Gastronomi ve Mutfak Sanatları kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
2, Ağustos, 2021 Gastronomi ve Mutfak Sanatları kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
26, Haziran, 2021 Gastronomi ve Mutfak Sanatları kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...