Evdeki Sorunlara Pratik Çözümler kategorisinde tarafından
alafranga tuvaleti alaturkaya çevirme?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Alafranga tuvaleti alaturka tuvalete çevirmek?

Alafranga tuvaletinizi alaturka tuvalete çevirmek için yapacağınız ilk işlem mevcut olan alafranga tuvaletin su tesisatı ile ilişiğini kesmektir. Bunun için vidalar açılarak boruların sökülmesi sağlanır. Yer ve mevcut bağlantısı kesilen rezervuar dışarı çıkartılır. Buraya kadar olan işlemler söküm işlemleriydi. Rezervuarı sökmemiz nedeni ile zemin açık durumda olduğundan giderin işlemler bitinceye kadar tam anlamı ile kapatılması gerekmektedir. Sonrasında ise parçaların montaj aşamasına geçilmektedir. Zeminin düz olduğundan emin olduktan sonra yer tuvaleti yerleştirilmektedir. Şayet döşeme kotu ile ilgili bir sorun ortaya çıkmış ise yaklaşık 10 cm yükseltme yapılarak alaturka tuvaletin montajı yapılır. Bu aşamada kullanılacak olan yer seramiklerinin kalitelisinin seçilmesi uzun yıllar rahat etmenizi sağlayacaktır. Montaj işlemleri bittiğinde gider açılarak tuvaletin yer ile bütünleşmesi kontrol edilmelidir.

Alafranga tuvaletinizi alaturka tuvalete çevirme işleminde döşeme yükseltme gerekiyorsa süreç 2 ila 3 gün arası alabilmektedir. Direkt düz montaj yapılacaksa 1 günde bitirilebilmektedir.

Sürecin oldukça maliyetli ve özellikle yükseltme gerektiği durumlarda zor olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var. Aşağıdaki resimde yükseltme işlemi yapılan bir alaturka tuvaletin resmini görebilirsiniz.

image

Yukarıdaki resmi dikkatle incelerseniz süreci neden zor olarak ifade ettiğimiz daha iyi anlaşılacaktır.
Bulabilirim.com Destek Ekibi


İlgili sorular

1 cevap
12, Nisan, 2022 Evdeki Sorunlara Pratik Çözümler kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...