Hukuk ve Sigorta Alanındaki Sorular kategorisinde tarafından
avukatsız nafaka artırım davası dilekçe örneği paylaşmanız mümkün müdür? Sanıyorum avukat tutmama çok gerek yokmuş. Dilekçe versem yeterliymiş dedi arkadaşlar.

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

TÜRÜ: HUKUK

................ MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ'NE

 

../../....

DAVACI                               :

 

DAVALI                               :

 

KONU                        : Aylık olarak almakta olduğum ….. TL İştirak Nafakasının …...TL Arttırımı ile Aylık .......TL ye çıkartılması talebimdir.

 

AÇIKLAMALAR          :

1- Davalı ..... ile .......... Aile Mahkemesinin  ../../.... tarih, ..../.... E. ve ..../.... K. Sayılı ilamıyla boşanmış bulunmaktayız.

2- Boşanma sonucunda müşterek çocuğumuz ../../.... doğumlu .............’nun velayeti tarafıma bırakılmıştır. Bu ilamda müşterek çocuk için aylık ..........TL iştirak nafakasına hükmedilmektedir.

4- .... yılında hükmedilen aylık .........TL iştirak nafakası, günün ekonomik koşulları, müşterek çocuğun büyümesi ve ihtiyaçlarının artması sonucunda yetersiz kalmaktadır. Müşterek çocuk ............... halen ...................... sınıfta okumaktadır.

5- Davalının ekonomik durumunda meydana gelen düzelme, yüksek enflasyon karşısında paranın alım gücünün düşmüş olması  ve müşterek çocuğun ihtiyaçlarındaki artma da göz önünde bulundurularak bu davanın açılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

 

HUKUKİ SEBEPLER      : TMK.m.182 ve İlgili Mevzuat.

 

DELİLLER                         :

1.       Boşanma Dava Dosyası,

2.       Tarafların Mali ve Ekonomik Durum Araştırması,

3.       Nüfus Kayıtları,

4.       Tanıklarımız,

5.       Yemin Diğer Deliller.

 

TALEP SONUCU         : Arz edilen nedenlerle aylık ..........TL olan iştirak nafakasının ..........TL arttırımı ile aylık ..........TL ye çıkartılmasına, yargılama giderlerinin ve vekalet ücretinin davalıya yükletilmesine karar verilmesini saygılarımla talep ederim.

 

DAVACI


Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...