Evdeki Sorunlara Pratik Çözümler kategorisinde tarafından
indüksiyon ocak nedir? indüksiyon ocak nasıl çalışır?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

indüksiyonlu ocak nedir? indüksiyon ocak nasıl çalışır?

indüksiyonlu ocak ne demek: Üçüncü nesil mutfak pişirici sistemlerine indüksiyonlu ocaklar demekteyiz. Sistemi özel kılan özellik ise ocağın kendisinin değil, üstüne koyulmuş olan kabın ısı kaynağına dönüşmesidir. Dolayısı ile indüksiyonlu ocakların yüzeyleri ısınmaz. İndüksiyonlu ocakların üzerindeki kap ısınır. Bu teknoloji sayesinde de ocağa dokunarak oluşan yanık kazaları tarihe karışmış olur.

image

indüksiyon ocak nasıl çalışır? 

En basit hali ile indüksiyonlu ocakları açık bir devre olarak düşünün. Ocağın üzerine indüksiyonlu ocak uyumlu kaplar konulduğunda bu devre tamamlanmakta ve kap ısı üretmeye başlamaktadır. İndüksiyonlu ocağın üstte bulunan seramik yüzeyinin altındaki elektromıknatıs, manyetik alan üretmektedir. Ocağın üzerine indüksiyonlu ocak uyumlu kap konulduğunda kabın metal gövdesi bu manyetik alandan enerji alır ve ısınır. Bu sayede de ısı ocağın yüzey kısmında değil; doğrudan üzerinde bulunan kapta üretilmiş olur.

İndüksiyonlu ocakların enerji verimliliği çok yüksektir. Doğalgazlı veya tüplü fark etmez bu tür ocaklarda ısı yan taraflardan fire vermesi nedeni ile enerji verimliliği sadece % 39,9 iken indüksiyonlu ocaklarda enerji verimliliği % 84 düzeyindedir. Günümüzde indüksiyonlu ocakların iki olumsuz yanı mevcuttur. Bunlardan ilki maliyetinin çok yüksek olmasıdır. İkincisi ve en önemlisi ise evinizdeki ocağı indüksiyon özellikli bir ocak ile değiştirecekseniz evinizdeki tüm tavaları, tencereleri hatta demlik ve cezveleri dahi değiştirmeniz gerekmektedir. Çünkü indüksiyon özelliği olmayan bir kap konunun başında vermiş olduğumuz açık devre örneğinde olduğu gibi devreyi tamamlamayacak dolayısı ile ısınma sağlamayacaktır.

Bulabilirim.com Destek Ekibi


İlgili sorular

1 cevap
13, Mart, 2022 Evdeki Sorunlara Pratik Çözümler kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
12, Nisan, 2022 Evdeki Sorunlara Pratik Çözümler kategorisinde Sorularım Var tarafından soruldu
1 cevap
Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...