Hamilelik, Anne, Bebek Sağlığı Sorularınız kategorisinde tarafından
Cerazette hapı doğumdan kaç gün sonra kullanmalıyım? Doğumdan sonra cerazette kullananlar?

1 cevap

+1 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

image

Doğumdan sonra cerazette kullananlar?

Cerazette hapını doğumdan sonraki yirmi bir ile yirmi sekizinci günlerde kullanmaya başlayabilirsiniz. 28. günü geçmeniz halinde cerazette doğum kontrol hapı kullanmaya başladıktan sonraki ilk 7 gün boyunca cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanmanızı tavsiye ederiz. Unutmayın hamilelik şüpheniz var ise cerazette doğum hapı kullanmamanız gerekmektedir.

Cerazette doğum kontrol hapını bebeğiniz emzirirken de kullanabilirsiniz. Cerazette doğum kontrol hapı süt üretiminizi veya sütünüzün niteliğini etkilememektedir. Fakat Cerazette doğum kontrol hapının etken maddesi süte az miktarlarda da olsa geçebilmektedir.

Cerazette doğum kontrol hapı kullanıp 7 ay süre ile bebeklerini emziren annelerin çocuklarının üzerinde 2,5 yaşına gelene kadarki süreçte yapılan araştırmalarda çocukların gelişimi ve büyümesi üzerinde hiçbir etki tespit edilmemiştir.

Ancak şahsen bebek emzirme döneminde doğum kontrol hapı kullanmayı çok doğru bulmuyorum. Çekme yöntemi veya prezervatif gibi doğal doğum kontrol yöntemleri varken canımız dediğimiz çocuğumuz için azıcık fedakarlık yapılabilir diye düşünüyorum.


Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...