Evdeki Sorunlara Pratik Çözümler kategorisinde tarafından
Ev tadilatı yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler? Ev tadilatı yaparken nelere dikkat edilmeli?

1 cevap

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

Ev tadilatı yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler? Ev tadilatı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Ev tadilatı çok kapsamlı bir konudur. Dolayısı ile tek tek size bunları yazmaya kalksam haftalar sürer. Ancak tadilat yapmayı düşünüyorsanız size ev tadilat yaparken dikkat edilecekler konusunda bir kaç tavsiye verebilirim. Aklımda gelenleri gelişi güzel yazıyorum.

Öncelikle evinizdeki modemden internet kullanan ve ethernet kartı bulunan (internete kablo ile bağlanan) cihazlara duvar içerisinden mutlaka cat 8 kablo çekin. Unutmayın kablo ile bağlantı her zaman en iyi bağlantıdır. Cat 8 kablolar hakkında detaylı bilgiyi ev internetimi nasıl hızlandırabilirim başlıklı konumuzda bulabilirsiniz.

Bir diğer konuda banyo için klozet seçiminde mutlaka yavaş kapanan kapaklı modellerden ve iyi markalardan seçim yapmalısınız.

Hazır tadilat yaptırıyorken alarm sistemini hiç olmazsa daire kapısına taktırın. Alarm sistemleri hakkında detaylı bilgiyi alarm sistemi seçerken nelere dikkat edilmeli başlıklı konumuzdan bulabilirsiniz. Unutmayın alarm sisteminin asıl amacı siz evde yokken hırsızın girmesini engellemek değil, siz evde olduğunuz sırada hırsızın girmesini engellemektir.

Eviniz doğal gaz kombili ise ve oda termostatınız modülasyonlu bir model değilse oda termostatını modülasyon özelliği olan bir cihaz ile değiştirin. Bu size ciddi bir yakıt tasarrufu sağlayacaktır. Modülasyonlu oda termostatları hakkında daha detaylı bilgiyi Kombilerde modülasyonlu oda termostatı ne işe yarar başlıklı konumuzdan inceleyebilirsiniz.

Pimapen değişikliği yapıyorsanız mutlaka markasının ısıcam olmasına dikkat edin. Ustalar genellikle ucuz ürün takıp daha çok kar elde etmek için ısıcam diyorlar ancak onların kastetmiş olduğu ısı yalıtımlı herhangi bir camdır. Siz altını çize çize ben markası da ısıcam olsun demelisiniz. Ayrıca ısıcam markalı ısı yalıtımlı camlar 3 gruba ayrılmaktadır. Bu noktada ihtiyacınıza göre bunu da seçmeniz gerekmektedir.

image

Yukarıdaki özelliklere ek olarak ısıcam markalı camlara ses yalıtımı veya darbelere karşı dayanıklılık gibi ek özelliklerde ekletebilmektesiniz. İlk etapta aklıma gelenler bunlar. Aklıma başka şeyler geldikçe konuya eklemeye devam edeceğim.

Bulabilirim.com Destek Ekibi


Bulabilirim.com

Sorularınızı konusunda uzman kadromuz ve diğer kullanıcılarımızla çok kısa sürede cevaplıyoruz.

16,572 soru

16,750 cevap



...